четвъртък, 17 ноември 2011 г.

Община Черноочене не е готова за зимата

Община Черноочене няма готовност да посрещне зимата, установи днес комисия от специалисти под ръководството на заместник областния управител Асен Тюрдиев, която провери наличната техника за зимно поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа. В инспекцията взеха участие представители на областна администрация, КАТ - Пътна полиция и ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението”. Проверен е машинният парк на една от фирмите-изпълнителки, избрани чрез търг – ЕТ „Водач”. Установено е, че нито един от специализираните й автомобили не е преминал технически преглед, не е оборудван с гребла и няма сключена застраховка. Заради констатираните нередности, от общината са поискали отсрочка до 25 ноември, тъй като и останалите фирми, заети в зимното поддържане на общинската мрежа нямали нужната подготовка за работа при зимни условия. Заместник областният управител Тюрдиев окачествени като крайно безотговорно поведението на избраните дружества, както и на самата община, която има ангажимента да ги контролира като възложител на дейностите по снегопочистването, още повече, че извършената проверка не е внезапна, а планова. На 8 ноември в Кърджали се проведе заседание на Щаба  за изпълнение на областния план за защита при бедствия към областния управител, което не бе уважено от ръководството на община Черночене. Със заповед на Таушанова от 14 ноември бе разпоредена проверка за готовността на общините и териториалните институции да се справят при влошаване на метеорологичната обстановка. В Чернооченско общинската пътна мрежа е 174 км. Процедурите за зимното поддържане са проведени, в момента тече 14-дневния срок за обжалване на резултатите. Спечелилите фирми обаче не са обезпечени технически за работа в зимни условия, констатираха проверяващите. Утре инспекцията продължава в община Джебел, на 22-ри – в Момчилград, на 23-ти -  Кирково, а на 24-ти и 25-ти - в Крумовград и Кърджали" уточни зам.-областният управител Асен Тюрдиев. На проверка подлежат още КЕЦ-овете на EVN, Центъра за спешна помощ, Областно пътно управление, „ВиК” и язовирните райони „Кърджали” и „Арда”.

2 коментара:

Анонимен каза...

ТОЗИ ГОСПОДИН ПО-ДОБРЕ ДА МЪЛЧИ СЛЕД РЕЗИЛА В КРУМОВГРАД. ДА СЕ ПРИБЕРЕ В КАБИНЕТА СИ И ДА НЕ СЕ ПОКАЗВА!

Анонимен каза...

bravo na oblasnıya upr. tıe proverkı tryavashe
oshte predı 2godını da znaete nıe jıvushtıte v selata na ob.chernoochene kato zavalı malko snyag 3 dena chakame da nı otvoryat pıtya

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!