четвъртък, 17 ноември 2011 г.

Кърджалийско "Пежо" се помля в хасковски "Мерцедес"

Кърджалийско "Пежо" се разби зрелищно на пътя Хасково-Димитровград тази сутрин, докато изпреварва пътуващ в същата посока микробус "Мерцедес". Яката френска кола, модел 407, спасила тримата младежи, пътуващи в нея. Те се отървали само с една пукната вежда. Невредим е и водачът на "Мерцедес"-а.

Според кърджалиеца Иван Разкалински мерцедесът го изпреварвал отдясно
Причината за катастрофата стана обект на ожесточени дебати. Водачът на бус-а с хасковска регистрация Генчо Неделчев побърза да се скрие от обективите и отказа коментар. Остана само версията на шофьора на "Пежо"-то-20 годишния Иван Разкалински от Кърджали. Пътували с приятели за Стара Загора. По пътя Хасково-Димитровград до бившия комплекс "Щъркелите" те са  застигнати от белия мерцедес. "Пежо" - то било в лявата лента на еднопосочното движение. За изненада на Иван "Мерцедес" - ът тръгнал да го изпреварва отдясно. При неизвестни обстоятелства двете коли се закачили и този контакт ги изкарал от пътя. Мерцедесът заорал отстрани на пътя,  но успял да убие скоростта без да срещне препятствия. "Пежо"-то нямало този късмет и след няколко завъртания и удари в крайпътни дървета се върнало на платното и спряло.
Версията обаче би могла да е и точно противоположна, изразиха съмнения някои от присъстващите. А именно- "Пежо"-то изпреварва и закача "Мерцедес"- а. По немското возило единствената щета е огънатата врата на шофьора.
И двамата водачи не са употребили алкохол, съобщиха от полицията. Заведено е досъдебно производство.
Георги ХРИСТОВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!