вторник, 15 ноември 2011 г.

Свидетели по делото за изборите на разпит в четвъртък

В четвъртък ще бъдат разпитани свидетелите по делото за оспорване избора на кмет на община Кърджали, както поискаха от ГЕРБ. На предишно заседание на Административния съд бяха определени и шестимата души, които ще дават показания. Това стана ясно на поредното заседание, водено от председателя на съда Виктор Атанасов и съдия по делото.
Заседанието в една от малките зали на съда продължи кратко. Партия ГЕРБ се представляваше от адвокат Николай Маргаритов. От страна на ДПС присъства кметът Хасан Азис и адвокатите Георги Белев и Теодора Белева.
От страна на ответника – ОИК /общинската избирателна комисия/ в Кърджали се явиха председателят Даниела Петрова, зам.-председателят Иван Робов и секретарят Сунай Фаик.
Всички страни по делото увериха, че разполагат с резултатите от проверката и преброяването на бюлетините, подадени за кандидата за кмет от ГЕРБ Илия Илиев и обявения за кмет Хасан Азис, излъчен от ДПС.
При едно такова дело, в което сме изброили над 30 хиляди бюлетини и основно се базираме на цифрови данни и на протоколи, виждате това са 133 протокола, свидетелски  показания според мен едва ли могат да променят съществено нещо, каза след заседанието председателят на Административния съд Виктор Атанасов.
Той предположи, че свидетели ще говорят за агитация по време на изборния ден и за други нарушения. Видях, че от ОИК имат над 25 решения, взети по повод жалби, намесили са се навсякъде бързо и адекватно по отстраняване на нарушенията, коментира Атанасов.

3 коментара:

Анонимен каза...

i silnite imat slabi mesta a na Gospodata ot GERB neka slaboto im myasto da e KIRDJALI 4e da gi boli cyal jivot nadyavam se :)Hasan Azis si e dostoen kmet sred vsi4ki koito sa bili dosega

Анонимен каза...

Я,па тоя от 1 коментар.....Герберите щяло да ги боли........Ти в ред ли си ,бе човек?Не те знам българин ли си,турчин ли......ама НАС ЩЕ НИ БОЛИ,НАС.Щото ние сме тука в мизерията, а те -в София/то не че ако беше спечелил Илиев,пак нямаше да ни боли,де/.Ама пък да се радваш,че някой ще го боляло,пък ти самият да береш душа.....Много ти е странно чувството за хумор,бе.

Анонимен каза...

he he he razsmiva6 si me za kakva mizeriya mi govori6 koy kakto se opravi nali znae6 yavno ne si pro4el sidirjanieto na teksta nedey da gleda6 moya komentar:)

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!