вторник, 15 ноември 2011 г.

Кърджалийски актьори играят детска пиеса в Златоград

Афишът на кърджалийският театър чак до 21 ноември е запълнен с представления за деца и ученици. Междувременно на сцената ще играят отново „Професионалистът идва” и „Мъжът и жената интимно” за втори път.
Детската пиеса „Червената шапчица” бе представена в село Бенковски и и в Златоград. Режисира я Александър Ткачов, който постави като куклена пиеса и „Голият крал” по известната приказка на Ханс Кристиян Андерсен в Кърджали. И двете пиеси са със съвременен прочит.
На 17 ноември, четвъртък, от 19 часа на голямата сцена в Кърджали е представлението на „Професионалистът идва”. Комичната драматизация по съвременни апокрифи поставя Емил Атанасов. В ролите са Теодор Куков, Станислав Дойнов, Вяра Зайкова, Севгюл Кардамова и Рахим Ферад.
На същата дата децата в Хасково могат да гледат постановката на кърджалийските театрали „Щръклица” от 11.30 и от 15 часа.
Постановката на театър „Димитър Димов” „Мъжът и жената интимно” ще видят пловдивчани във Военния клуб в града под тепетата – на 18 ноември.
Всяка неделя от 11 часа за малките деца има куклена постановка. Тази седмица тя е „Сламенка”, която ще се играе за пореден път пред най-малките любители на театралното изкуство.
На 21 ноември кърджалийският театър ще зарадва малчуганите в Джебел и Крумовград.
Билетите обичайно са на цена между 5 и 7 лева, гледаме да не я надхвърляме за наши представления, каза зам.-директорът на Драматично-куклен театър „Димитър Димов” Антоанета Делчева. Сподели, че представянето на моноспектакъла „Лазарица” на Радичков, който за пръв път се играе в Кърджали от жена, е преминал при пълна зала. Публиката била разкошна, приела много добре актрисата Зорница Пламенова в главната роля.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!