сряда, 31 август 2011 г.

Никси: Европейското първенство е по-важно за мен от Световното

На язовир „Копринка” край  Казанлък тренира кърджалийският скутерист Николай Сурков-Никси за европейското първенство, което ще се проведе в средата на септември в Германия. Избрах този язовир, защото в Кърджали не можах да си осигуря водно-спасителен екип, каза Никси.
Излезе и генералното класиране за Световното първенство, чийто последен пети кръг беше миналата неделя в Италия. Никси е на 11-то място от 20  пилоти. Той участва само в два кръга – в третия завърши 17-ти, а в четвъртия - пети.
Съзнателно пропуснах последния старт от Световното, за да мога да се подготвя по-добре за Европейското първенство. То е много по-важно за мен. Провежда се само в един кръг, което прави надпреварата много оспорвана.
Основни конкуренти за титлата са Атила Хаваш от Унгария, Мариян Илинг от Чехия, Мауро Бачи от Италия. Това са опитни пилоти, с които съм се състезавал много пъти, казва Никси.
Досега най-доброто класиране на кърджалийския скутерист на Европейско първенство е 5-о място. В момента се готви да подобри постижението си.
Сезонът на скутеристите ще завърши в Кърджали с последния кръг на републиканското първенство, който е насрочен за 24 и 25 септември. 
Николай СТОЕВ
  

1 коментар:

бай Харалампи каза...

Ще стискаме палци, приятелю!Успех!

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!