сряда, 31 август 2011 г.

Нашите мотористи помагат усилено на „Балкан маратон”

За най-голямата офроуд надпревара на Балканите, която започва на 4 септември в Кърджали, вече са записани над 60 участници от десет държави.  Кърджалийски състезатели обаче няма да има. Всички членове на „Крос Клуб Кърджали” са ангажирани да помагат на организаторите. Те ще бъдат контролни постове по етапите, ще следят за нарушения, ще се грижат за безопасността на зрителите. Така че нямаме свободен човек, който да участва, съобщи председателят на клуба Кадри Али-Кепо.
 В събота ще подготвим трасето от въжения мост за „Възрожденци” до пасарелката на пазара, където ще бъде първият етап.  То ще минава покрай водното огледало. Откриването на състезанието ще бъде в 11, 30 ч. в неделя до въжения мост  със състезание между деца от младежката АТV школа в Троян. Те ще се надпреварват за специалната награда на община Кърджали, която ще бъде връчена от кмета Хасан Азис.
 След децата ще се пуснат джипове, ATV и мотори на най-добрите пилоти в Европа. Заедно с тях ще стартират и три атрактивни дами с ATV - Зорница Тодорова - първата българка, която ще участва на Дакар 2012, Рени Христова,  репортер в телевизия „ХОБИ ТВ”, и Мая Найденова от Троян, която се състезава с мъжете в републиканския шампионат по мотокрос.
Състезателите ще могат да бъдат наблюдавани в понеделник при преминаването на река Върбица при село Седлари (до моста за Момчилград), на път за Хасково.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!