сряда, 23 ноември 2011 г.

Гадаем. Кога ще се отървем от политическото насилие?

Днес закръглихме месец след изборите. А помните ли кога беше 2 ноември? Това пък е датата според Изборния кодекс, след която не трябваше да има и помен от агитационни плакати. Те не бяха премахнати от партиите!? Община Кърджали се смили и даде последна отсрочка още седмица да изпълнят задължението си. И...тя изтече!
Политическите сили почистиха ли си плакатите? Не! 
Някоя от тях да е глобена с по 1 000 до 5 000 лв., както е речено по закон? Пак „Не”!  
Какво стана с онези авансовите 400 лв., които събра общината, за да се заеме с чистенето, ако любимите ни партии не го сторят. Не сме видели някой да събира плакатите, нали? От общината обясниха, че това щяло да стане само за тези на ГЕРБ и ДПС. Те си били внесли гаранцията от по 400 лв.
Остава да гадаем кога ще се отървем от поредното насилие на политическите сили? Кога задължените да контролират тяхната вече незаконна проява ще ги ужилят поне с предвидената санкция. Или по традиция ще си ги оставим, както е казал народът - да си веят байрака. А може би това е начинът да ни покажат, че след като търпим къде-къде по-големи магарии, сторени от тях, защо да не се примирим и с разпарчетосаните плакати, които „красят” улици, дървета, бетонни стени, че дори кошчета за боклук. Това, последното място, май е най-подходящото за самозабравили се политици, дето все се европейчат.
А дали наистина са европейци!?

Снежана ГОРАНОВА

Снимки: Петко БОРИСОВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!