четвъртък, 24 ноември 2011 г.

„Нов живот” сложи началото на Спортист на годината

В най-скоро време очакваме кметът на Кърджали инж. Хасан Азис да съобщи на журналистите номинираните състезатели за Спортист на годината в общината. От тях представителите на медиите, спортни деятели и треньори ще изберат 10-те най-добри състезатели .
Анкетата за избиране на най-добрия спортист на Кърджали е предложена през 1999 г. по инициатива на вестник „Нов живот”. Първият носител на приза е състезателят по кану-каяк Димитър Иванов. Той е избиран за №1 на Кърджали още две поредни години – 2000 г заедно със съотборника си Мариян Димитров, и през 2001 г. С трите си поредни постижение в класацията Димитър Иванов държи рекорда. От миналата година той е преподавател в Националната спортна академия по специалността „кану-каяк”, но още продължава да се състезава за „Арда”.
През 2010 г. за най-добър спортист също беше избран каякар – Мариян Димитров.
 С настъпването на плажния волейбол в Кърджали в средата на новото хилядолетие сериозна конкуренция на каякарите са волейболистите. Успехите на Невен Нешев и Николай Колев на републикански и балкански първенства и международни турнири ги правят №1 на Кърджали на два пъти.
Скутеристът Николай Сурков-Никси пчели приза един път, но три години поред е в челната тройка. Тази година най-добрият воден пилот на България дава сериозна заявка да бъде №1 на Кърджали. Той стана пети на Европейското първенство.
За първи път тази година ще има отделна класация за деца и юноши. В последните години при малките кърджалийски спортисти имат спечелени републикански титли и призови места по борба, волейбол, водна топка. Досега в класацията винаги оставаха в сянката на мъжете и жените.

Николай СТОЕВ
.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!