четвъртък, 24 ноември 2011 г.

КНСБ: И да отричат, и да не отричат, стачка има

За да коментират стачката в БДЖ, потърсихме кмета на Кърджали Хасан Азис, Иванка Караколева, председател на КНСБ, и Магдалена Ахчиева, председател на местната „Подкрепа”. Обадихме се и в КТ „Подкрепа”, ако може да получим директно отговор от лидера на неправителствената организация д-р Константин Тренчев, но секретарката му каза, че е извън България. В чужбина се оказа и вицепрезидентът на „Подкрепа” Димитър Манолов.
„Нов живот” не успя да се свърже и с Магдалена Ахчиева, телефоните й отговаряха, че са невалидни или сгрешени.
От Хасан Азис също не успяхме да вземем отговор, въпреки че не се отказахме да го търсим до края на работния ден.
За положението в БДЖ специално за читателите на „Нов живот” коментира председателят на КНСБ Иванка Караколева, с която единствено успяхме да говорим. Тя каза, че в БДЖ в Кърджали не са съгласни с това, което предлага правителството. Всички работници са се подписали за ефективна стачка, но вчера до края на работния ден още нямаше точна информация колко човека ефективно са взели участие. Може единици от влаковете да са спрели, но във всички случаи смятам, че стачкуващите са повече от един. Явно и тук са се отделили ръководителите на гарите от ефективно стачкуващите на Товарни превози. И затова влаковете пътуват. Но не мога да бъда категорична, докато не проверя точно какво е положението на гарата в Момчилград, на гарата в Подкова и съответно при нас.
Действително у работниците има насаден страх. Смятам, че колкото и влакове да са били спрени, който каквото иска да отрича, но стачката стана факт, каза Караколева.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!