четвъртък, 24 ноември 2011 г.

Пътниците се страхуват и от стачки, и от спиране на влакове

Четвъртъкът беше относително спокоен за пътниците, пътуващи с  влаковете от  Подкова и Момчилград. Въпреки стачката  влаковете се движеха нормално.На жп-гара Подкова, дори  се продаваха билети от дежурния ръководител. Всеки месец броят на тези билети е над 1000,  а  седем от пътниците са си извадили и карти до жп-спирка Горско Дюлево и до гара Момчилград.
И на гара Момчилград беше спокойно. За влака,  тръгващ за Подкова в 17.43 часа пътниците чакаха на тъмно и студено в неосветената чакалня. Причината за липсата на осветление била,че то се включвало от касиерите вътре в касите, но на гара Момчилград не се продават билети. Касите са заключени, билети се дават във влаковете и няма как да се включи осветлението. Но не това беше големият проблем на пътуващите. Хората от районите на гарите  в Подкова и  Момчилград изразиха опасенията си от стачките и от евентуалното спиране на и без това ограничения брой влакове. Това особено е важно за живеещите във Върбен, Старейшино, Робиново, две от махалите на Рогозче,П тичар ,Загорско и Джебелското село Слънчоглед.
Дано опасенията на тези хора не се оправдаят и те да могат спокойно да пътуват.
 Стайко КАФОВ
 На снимката: Притеснени от стачката хора, пътуващи от Момчилград за Подкова бяха останали за вечерния влак.
Снимка:Стайко КАФОВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!