четвъртък, 24 ноември 2011 г.

Затягат контрола на ученическите превози в Кирково

Кметът на Кирково Сали Рамадан проведе среща с директорите на училищата от общината. Бяха разгледани актуалните проблеми в учебните заведения.
 Разпределен бе 2-процентовият резерв от единните разходни стандарти за издръжка на учениците. 30 000 лв. от общата сума 52 000 лв. отиват в СОУ „Отец Паисий” в Кирково за покриване на харчове по издръжката на закрития плувен басейн, който се ползва целогодишно от всички учебни заведения в общината.
10 000 лв. се заделят за училището в Дрангово. Тази година то не беше включено в Списъка на защитените училища в страната, броят на учениците е малък и средствата за издръжката му не са достатъчни. Останалите 12 000 лв. се разпределят между другите училища в зависимост от броя на учениците.
Със заповед на Сали Рамадан към общината са назначени две постоянни комисии. Едната ще контролира прилагането на Наредба 6 за здравословното хранене на децата на възраст от 3 до 7 години, които посещават детски градини. За сега не се предвижда вдигане на таксите в детските градини, въпреки поскъпването на храната. Другата комисия ще следи дали фирмите, които возят учениците, спазват маршрутните разписания.  Получени са сигнали, че някои едновременно возят ученици и работници.   
Двете комисии са оглавяват от Валентина Димитрова, шеф на дирекция „Специализирана администрация” и началник на отдел „Образование и култура”. В първата комисия е включен представител на Областната агенция по безопасност на храните, а във втората - на Районното управление „Полиция”.
 За нередностите ще се съставят протоколи, които ще се представят на кмета на общината.
Всички учебни заведения имат пълна готовност за зимата, заредени са с нафта, дърва и въглища.
На срещата с директорите е повдигнат и въпроса за ученическото хранене. За столовете, на които договорите за отдаването им под наем изтичат на 31 декември, ще бъдат обявени нови търгове.

Валери КОВАЧЕВ

Снимка: Мехмед РЕДЖЕБ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!