понеделник, 14 ноември 2011 г.

Кърджалийски боксьор мачка на ринга шампиони

Кърджалийският боксьор Петко Мирчев спечели златния медал в категория до 81 кг в националния турнир за Купа България за младежи. Нашето момче изтегли възможно най-тежкия жребий. Още в първия двубой се падна да играе с бившия трикратен шампион Валентин Николов от Плевен. Петко имаше една загуба от плевенчанина в първия кръг на републиканския шампионат. Сега обаче се мобилизира и през цялото време водеше боя. Победи с 10:7.
На полуфинала Петко се изправи срещу друг силен боксьор Стоян Енчев от Габрово, от когото също има неприятни спомени от държавното първенство. И в този бой показа много хъс и спечели първите два рунда с убедителна разлика. В третата част обаче Петко получи усукване на лакътната става на лявата си ръка. Двубоят изглеждаше загубен, но нашето момче стисна зъби и доигра мача, като не позволи на съперника си да отбележи повече от 7 точки.
Дълго мислих дали да пусна Петко да играе финал срещу Ангел Ангелов от Плевен. Той е много опитен състезател. Четири пъти е бил шампион на България. Все пак сребърният медал не е малък успех, каза за „Нов живот” треньорът на кърджалийските боксьори Стоян Узунов. Самото решение взе Петко. Излизам на ринга и ще го бия, отсече той. В първия рунд Мирчев поведе с 1:0. Във втората част плевенчанинът обърна мача с 4:2. Поради контузената си лява ръка Мирчев  не можеше да поддържа дистанцията срещу Ангелов, който е по-нисък от него и му влизаше в близък бой. В третия рунд обаче кърджалиецът направи и невъзможното и спечели боя.
Изключително съм доволен от Петко Мирчев. Тренира само от 6 месеца, каза Стоян Узунов. Очаквам да го повикат и в националния отбор за младежи.
От другите двама състезатели, с които се представи кърджалийският клуб „Арда Бокс”, Сабри Атай завърши на 5-то място в категория 75 кг след победа над Юра Месропян от Пловдив и загуба от Максим Цветанов от Велико Търново.
 При 64-килограмовите Сезай Ибрям напусна ринга след първия кръг. Момчето тренира от няколко месеца. Взех го на турнира просто да усети атмосферата на голямо състезание и да го видя как стои на ринга, коментира Узунов. Има бъдеще в него, но още трябва доста да поблъска на тренировки.
Николай СТОЕВ
Снимка: Мехмед РЕДЖЕБ

8 коментара:

Анонимен каза...

Bravo Petko, Rezbarci se gordee s teb

Анонимен каза...

bravo petko ili peter - ili kakto tam se kasva6!
gas i na drugite bitki i barso ozdravqvane na rakata!!!!

Анонимен каза...

Казва се ПЕТКО бе малоумници !

Анонимен каза...

bravo we man,mnogo si dobar,jiv i zdrav

Анонимен каза...

Браво на Петко Мирчев!

Анонимен каза...

Браво ! Всички се гордеем с теб !

Neli каза...

Bravo Petko bqh sigurna 4e 6te pobedish :)

Анонимен каза...

Петьо ти си нашата гордост не само за Резбарци но и за гр. Кърджали....а най-вече и за семейството ти....само така...

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!