сряда, 23 ноември 2011 г.

Контактите ни тепърва ще се задълбочават

Връзките ни с гръцката община Мароня ще продължат. Но след последните местни избори там има окрупняване на общината. Не знам дали не трябва да преподпишем споразумението за сътрудничество, което сключихме през септември 2009 г. Тогава седалището на община Мароня беше в град Ксилагани. Но това ще го уточним, когато дойде кметът на Мароня – Сапес Илияс Йоанакис, заяви кметът на община Кирково Сали Рамадан.
Той се надява връзките да се задълбочат след отварянето на Маказа. Тогава контактите между двете общини ще бъдат по-чести. За сега обикновено се изразяваха в размяна на делегации по случай празници. Ще каним техни представители и самодейни групи на всички наши големи празници. Наши състави също могат да се включат в културните празници на Мароня - Сапес.
Имаме идея за обмен на наши и техни ученици през ваканциите, които да изучават съответно гръцки и български. Имаме нужда от учители по гръцки език, побратимената община може да ни помогне, казва Сали Рамадан. Общината е готова да съдейства на предприемачи от Мароня – Сапес, които искат да инвестират у нас.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!