събота, 12 ноември 2011 г.

Гътнаха огромен глиган с един изстрел

Ловна дружина Ленище с председател Шефкет Шериф удари над 250-килограмов глиган. Прасето бе повалено с един изстрел в землището на село Ябълковец от гонача Садула Фейзула. Той го вдигнал без кучета. Смъртоносно пронизаното прасе клатушкайки се изминало около 20 метра и се строполило на земята.
Това е третото прасе отстреляно от дружината от началото на сезона. Другите две са били по-малки. Прасета има, но не е както преди две-три години, казват ловците. Очакват да се размърдат когато застуди.
Деветнадесетте авджии, участвали в излета, са си поделили 130 кила чисто месо. Глигите са били дълги 23 сантиметра. Осем души влачили грамадното животно на почивки около 100 метра по нагорнище докато го изнесат от гората на поляната.
Изследвахме прасето за трихинелоза. Докато не се убедим, че е здраво, не посягаме към мръвката, казва Ердуан Шериф. Преди две-три години в района на дружина Ленище беше отстреляно прасе болно от трихинелоза.


2 коментара:

Анонимен каза...

ей ги на, убийците на снимка!
що за хоби да убиваш,да отнемаш живот,па да се кефиш на снимка.
идете на психиатър бе болнииии!
в другия свят ще му плащате греховете.

Анонимен каза...

хеейй мюсюлманиии,едвам дочакахте пробите за болести нали?яжте яжтеее, от самолет не се вижда.
но един вижда.болни сте.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!