петък, 18 ноември 2011 г.

Михаела Димова е първа на турнира „Млад олимпиец” във Варна

13-годишната Михаела Димова спечели първото място на провелия се на 12 и 13 ноември във Варна втори квалификационен кръг по тенис на маса на държавното първенство за юноши и девойки до 18 години. Представителката  на СКТМ”Родопи” в  Момчилград пребори конкуренцията на 16 състезателки. В следващия трети кръг ще бъдат определени националните състезателки на България за Балканиади и Европейски първенства.
Успехите на малката момчилградчанка приковаха вниманието на националните треньори и те очакват скоро тя да бъде част от националния ни отбор.
Освен отлично представилата се Михаела с много добри показатели са и още две момчилградски момичета- Ралица Арнаудова е шеста, а приятната изненвада на турнира - Мелиса Мехмед е осма.
Успехите на Михаела и на целия ни отбор не са случайни, сподели пред репортер на „Нов живот” заслужилият треньор и председател на СКТМ ”Родопи”  Хасан Ходжаоглу . Да не забравяме за времето, когато на Републиканското първенство е наричано „градско първенство на Момчилград” и че едно момчилградско момиче  -  Даниела Гергелчева стана шампион на Европа.
Сегашните успехи на нашите състезатели са плод на всеотдайната работа на нашия старши треньор Надежда Стоянова, която, според мен е между най- добрите треньори в България. Успехите си ги дължим и на доброто ни разбирателство и помощта на общината, казва Хасан Ходжаоглу.
В промеждутъка между отделните тренировките  време за „Нов живот” отдели и Михаела. Тя сподели мечтите си да се представи по същия начин и в последния квалификационен кръг на индивидуалния турнир „Млад олимпиец” и да започне да защитава честта на България в Европа.

Текст и снимка: Стайко Кафов

7 коментара:

Анонимен каза...

Браво Мики....

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Bravo na Mihaela!Otkray vreme Momchilgrad se slavi s golemi uspehi v tozi sport.Eto,oshte edna zvezda izgryava.

Анонимен каза...

samo taka prodaljavay sas sashtia duh

Анонимен каза...

Браво Ели!Още по-големи успехи ти пожелаваме. Ти показа, че можеш.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!