петък, 18 ноември 2011 г.

Общините създават 40 работни места за социалнослаби

Областната комисия по заетост одобри днес подадените от общините проекти по Националната програма „От социални помощи към осигуряване на заетост” за следващата 2012 година. Общо 40 са работните места, които предстои да бъдат разкрити в изпълнение на общополезни дейности. 32 от тях са за лица на социално подпомагане. Проектите са шест и ще се реализират в общините Кърджали, Джебел, Ардино, Черноочене, Крумовград и Кирково. Свързани са с ремонт на тротоари, поддръжка на зелени площи, рекултивация на сметища, почистване на речни корита и др. Общата им стойност е 80 611 лева. 
С най-висока оценка за социална приоритетност е класиран проектът на община Ардино. По него ще се разкрият и най-голям брой работни места – 13. 
Заседанието бе ръководено от председателя на Областната комисия по заетост – заместник областния управител Асен Тюрдиев. 
Директорът на Регионалната служба по заетост в Хасково Коста Костов запозна присъстващите с възможностите на новите схеми по ОП „Развитие на човешките ресурси”.

1 коментар:

Анонимен каза...

Какво се биете в гърдите,че сте намерили работа на няколко циганина? Открийте нормални работни за повечето безработни в града. Стига с тези "социално" слаби цигани,че те разполагат с повече пари от някои дето работят за минимална заплата!

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!