четвъртък, 27 октомври 2011 г.

"Бултюрк” призова изселниците да бойкотират балотажа за президент

Една от най-големите изселнически организации в Турция призовава изселниците да бойкотират балотажа за президент в неделя и да не гласуват. Призивът важи както за кандидат-президента Ивайло Калфин,  така и за Росен Плевнелиев. 
В писменото заявление на „Бултюрк”,  подписано от председателя му Рафет Мурат,  се казва, че не искат да гласуват за „остатъци на тоталитарната система и за фашисти”.
Според наблюдатели в Турция „Бултюрк” не одобрява подкрепата за Ивайло Калфин от другата голяма изселническа организация „Балгйоч”, защото на първия тур оттам не подкрепиха кандидат-президента Сали Шабан.
Нахит ДОГУ

10 коментара:

Анонимен каза...

rafet da si gleda rabotata samo kalfin

Анонимен каза...

Не Ви е срам, бре хора?!?!?! Язък, че се наричате турци! Навремето пеехте друга песен, а сега толкова сте обърнали шайбата, че няма накъде. Не ви е срам да подкрепяте човек на партията, която ни смени имента. Забравихте всичко лошо, което ни сториха и това е само в името на ДАЛАВЕРАТА! СРАМ МЕ Е ДА СЕ НАРИЧАМ ТУРЧИН!!! Много бързо забравихте, че ТАЗИ КОМУНИСТИЧЕСКА СГАН НИ СМЕНИ ИМЕНТА. ЗАБРАНИ НИ ОБИЧАИТЕ, НРАВИТЕ, ОБРЯЗВАНЕТО.... КАКВО ЛИ НЕ НАПРАВИХА. Вие сега подкрепяте точно това. Забравете, че бат Бойко ще ни смени имената. Имената ни може да сменят, тези които веднъж го направиха, това е мноооооооооого по-вероятно, отколкото бат Бойко. Който веднъж е направил нещо, като нищо може да го повтори, бре хорааааа!!!! Говорите в бъдеще време, като че ли сте баба Ванга, а не виждате МИНАЛОТО. Бъдещето не е ясно и не се ръководете по това, не ги слушайте какво казват хората, които са участвали във Възродителния процес по един или друг начин. Това да ДОНЕК хора, не можеш да разчиташ на тях. Те действат спред хавата и биха продали майките си! Толкова ме е срам от начина на мислене и че .. изобщо не мислите ...! ЗАСРАМЕТЕ СЕ, БРЕ ТУРЦИ!!! ТОВА СА ХОРАТА, КОИТО СА НИ СМЕНИЛИ ИМЕНАТА ИЛИ СА УЧАСТВАЛИ В ТОЗИ ПРОЦЕС, БРЕ ХОРА!!! НЕ ГО ЛИ ВИЖДАТЕ?!?!?!?

Анонимен каза...

а бе хайванин , сега пък Бойко иска да сменя имената ни а вие го подкрепяте. Вие сте внедрени агенти на новото ДС в българия начело Бойко. засрамете се бе простаци ,закрийте този Бултюрк и да ви нямя.Вие сте слуги на интересите на Бойко и Касим дааал.

Анонимен каза...

Депесарите не са турци! Те са комунисти, слуги и подлоги на продажника Доган! Те досега фалишифицираха изборите, този път ги купиха. В зависимост от човека дадоха от 100 до 300 лв. на глас. На мен ми дадоха 300 лв., но пак не гласувах за тях, а парите ги преведох за хаир.

Анонимен каза...

Гордея се с това,че съм ТУРКИНЯ и ще гласувам за ГЕРБ а не за КОМУНИСТИТЕ,които ми смениха името и ми забраняваха да говоря на майчиния си език в училище,да празнуваме празниците ни и биеха старите хора да не идат в джамията да се молят.А сега всички вие които се наричате ТУРЦИ,ако наистина сте такива помислете първо дали ще целувате краката на онези които са ни причинили болка или с гордост ще застанете срещу тях или пък въобще не гласувате наѝ-добре.EER TURKSEN BSP.ye OY VERME

Анонимен каза...

Братя Турци, подкрепете БСП и Калфин! Бат Бойко пак ще Ви смени имената! Лъжат Ви , че БСП някога е сменяло имената Ви!

Анонимен каза...

В ДПС ИМА НАЙ-МНОГО АГЕНТИ НА ДС, А ДС НЯМА НАЦИОНАЛНОСТ, ТЕ СА КОМУНИСТИ.

Анонимен каза...

EEY TURCI NE DAVAYTE GLASA SI ZA KALFIN ,I NE SLUSHAYTE DOGAN TOY 20 GOD NI LUGA CHE NI ZASHTITAVA PRAVATA NAPROTIV TOY NI POTOPQVA OT 1 MILION SE STOPIHME NA 580 HIL,NITO ZADULJITELNOTO UCHENE PO MAYCHIN EZIK MOJAHA DA PROKARAT V UCHILISHTATA NITO MOJAHA DA SE PREDAVA NA TURSKI PO TELEVIZIITE ,KVO SA 10 MIN TOVA E GAVRA S VAS

Анонимен каза...

dps o dogan nay golemiya probblem na turcite b bilgaria ste doyde den fsicki ot depese se se kkriet v evropa

Анонимен каза...

BRAVO BE HORA SEGA HORATA GI ZALUGVAT DA GLASUVAT BSP MYUSLYUMANIN KAK MOJE DA GLASUVA ZA KOMUNISTI GOGAN SI PREPILNI DJOBA I SEGA PODKREPQ KALFIN TOY VZIMA PARITE A ZA NAS....VIKA GLASUVAYTE ZA KALFIN DOGAN E NAY GOLEMIQ MRASNIK I AZ SAM TURCIN AMA SHTE GLASUVAM ZA ''PP GERB'' TIQ OT TURSIQ NEZNAQT DAJE ZA KOI GLASUVAT NAY DOBRE DA NE SE BARKAT SHTOM NE JIVEQT V ''BG''

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!