вторник, 25 октомври 2011 г.

Източна Европа в краката на Гого

На 23 октомври край Солун  се проведе кръг от Източноевропейския шампионат по мотокрос. И в двата манша кърджалиецът Георги Георгиев - Гого от МСК Херакъл-1 стана трети. Получените 40 точки му достигнаха да вземе титлата вицешампион на Източна Европа.
Георги Георгиев се състезава с още 32 участници в неговия клас МХ 85 кубика, кара изключително добре и доказа, че е пилот от европейска и световна величина.
Тринайсетгодишният Георги Георгиев-Гого и десетгодишният Ангел Петров имат общо четири отличия в последните три кръга от републиканския и Източноевропейския шампионат по мотокрос. Такива победи се случват за първи път в историята на мотокроса в Кърджали.
Зад бляскавите отличия и успехи се крият тежки тренировки, сълзи и пот. Ачи и Гого не са като останалите деца, които играят, забавляват се и се взират в компютрите. Денят на състезателите от МСК Херакъл-1 започва в 6 сутринта с два часа бягане; след това физическа подготовка - лицеви опори, клякане, набирания и други упражнения специфични за мотокроса. На обяд почиват и си учат уроците (Ангел пише стихове и има спечелени награди от множество национални конкурси). След това започва същинската им тренировка - правене на осморки, скокове и много каране по мотопистите. Това им отнема по 6 до 8 часа дневно.
Мотокросът е обявен за един от трите най-опасни спорта на планетата. На 23 октомври по време на състезание при тежко падане печално загина Марко Симончели - шампион за 2010 г. при 250-кубиковите мотори.
Ангел и Георги също страдат от счупвания, тежки контузии, охлузвания и травми.
Когато деветгодишният Ачи скъса връзка на коленната става, никой не вярваше, че след операцията той ще има смелост да се качи отново на мотора. Гого стана източноевропейски вицешампион, карайки с пирони в счупената си ръка и нечовешки болки по време на състезания и тренировки. Това само доказва, че тези момчета са истински герои в един типично мъжки спорт.
След тежкия, но успешен сезон им предстои десетдневна почивка, в която да се почувстват весели деца. Когато периодът на възстановяване им свърши, те започват отново с изнурителната си и тежка подготовка. За първи път кърджалийски състезатели ще участват освен в източноевропейски, европейски и световен шампионат по мотокрос.
В свободното си време Ачи и Гого са обещали на кмета Хасан Азис да му дадат персонални уроци по мотокрос, тъй като той прояви голямо желание да подкара един от техните мотори. 
Ради РАДЕВ

2 коментара:

Анонимен каза...

bravo edno golqmo bravo

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!