четвъртък, 27 октомври 2011 г.

ГЕРБ в Кирково оспорва изборите

Общинското ръководство в Кирково ще внесе жалба в Общинската избирателна комисия /ОИК/ за оспорване на решението на комисията за изборните резултати от първия тур.
Настояваме за ръчно преброяване на бюлетините за кметове и общински съветници, заяви местният лидер на партията Владимир Иванов. Той твърди, че са получили много сигнали за нарушения. Имало невалидни бюлетини, които са приети за валидни. Освен знака Х в квадратчето за гласуване имало и други знаци върху бюлетини, които ги прави недействителни. Имало е и бюлетини, в които върху самия знак Х е имало още един.  Иванов предполага, че това е направено от възрасти хора, които не могат да се справят.
Възможно е да има пропуски поради сложността на изборите, да са допуснати грешки при самото броене на бюлетините и съставянето на протоколите, заявява Владимир Иванов.
Решението за оспорване на изборите е било обсъдено от ГЕРБ на областно ниво. Очакваше се жалбата да бъде внесе вчера, но до 15 часа това още не беше направено.
Според Изборния кодекс решението на ОИК за определяне на резултатите от изборите може да се оспорва пред съответния Административен съд в срок от 7 дни от обявяването му. Жалбата се подава чрез ОИК, изборната комисия я изпраща до Административния съд в срок до 3 дни от получаването й.

8 коментара:

Анонимен каза...

А бре хора почнахте всички ръчно,та ръчно.......СИК как са ги брояли,ако не ръчно.Много сте смешни ГЕРБ!

Анонимен каза...

НЕ РЪЧНО, ИЗВЪНЗЕМНИ ДА ГИ БРОЯТ ВСЕ ЩЕ Е ТАЯ.НИКОЙ НЕ ГЛАСУВА СРЕЩУ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОСТИТУТКИ.

Анонимен каза...

абе хара нестава въпрос в разлика от 100 - 200 а с 2000 и повече гласове води Сали Рамадан защо вече не приемете реалността и да млъкнете нали са от ГЕРБ председателите на всички комисий колко са кадърни аааааааааааа

Анонимен каза...

Във всяка секция имаше по 15 представители,как е възможно да се допусне това,че пред очите на цяла глутница може да се извърши таково нарушение.Не изборите г-н Иванов кандидатите на ГЕРБ трябва да се касират.Вота беше мажоритарен,а не партиен така,че вината е във Вашия кандидат,а не в избирателите.Стози кандидат/Есат/колкото пъди да се явите на избори,дори и с помоща на на държавния апарт пак ще загубите.Ако се касират изборите ще загубите и Бенковски,а защо вие по добре знаете отговора.

Анонимен каза...

Не Аликов посочи този кандидат.......но Есат беше наложен.Герб Кирково бяха предложили дранговската кметица....просто не уважиха предложението...както винаги.Цветанов не дава обяснения за решенията си!Нищо чудно Караянчева да се е наложила...винаги когато има издънка в тази партия/ГЕРБ/ в областта -тяе в основата.

Анонимен каза...

СКЪПИ СЪСЕЛЯНИ ТАКЪВ Е РЕЗУЛТАТА ЗАЩОТО НАШИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД Е ПРОДАЖЕН .СЪСТОЯНИЕТО НА МЛАДИТЕ МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА Е ТРАГИЧНО ТЕ СЕ ПРОДАВАТ ЗА 50 ЛЕВА А КЪДЕ Е ДОСТОЙСТВОТО.ГОВОРИТЕ ЗА ВИНА КАКВА ВИНА КОГАТО СЕ ЗАПЛАШВАХА И СЕ КУПУВАХА ГЛАСОВЕ ОТ ДПС

Анонимен каза...

питайте дидкото от ч-во как залъгваше младите с ваучери за телефони и им обещава като влезне в обласната управа да им намери работа възпитаник на аликов

Анонимен каза...

Не са виновни ГЕРБ и ДПС. Не са виновни Дидко, Аликов, Аладжов, Сунай и всички имащи позиции във властта. Това им е работата - да спечелят по какъвто и да е начин народа на своя страна. Момента с такива двучличници пишещи из форуми , които чакат резултата и после целуват дупета е неизбежен! Който и да падне след изборите ще бъде оплюван, в случая гербаджиите! Дидко е пич! И винаги ще бъде уважаван от всички.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!