четвъртък, 27 октомври 2011 г.

Избират в неделя кметове в 16 села


В 16 села в  нашата област в неделя ще има балотажи за избор на кмет. Най-много са в община Кирково - 6. Между тях са Тихомир, Дрангово и Чакаларово, където на първия тур се бореха по няколко кандидати и гласовете бяха разпилени. В Шумнатица, Горно Кирково, Завоя също ще гласуват. В пет села за кметския стол ще спорят представители на ГЕРБ и ДПС, само в Горно Кирково надпреварата е между ГЕРБ и СДС.
В Ардино втори тур ще има в Жълтуша, Падина, Светулка и Млечино. С изключение на Млечино, където битката е между представителите на ДПС и ЕНП, събрали на 23 октомври равен брой гласове, на другите места на балотаж са кандидатите на ГЕРБ и ДПС.
В Крумовград ще избират кметове в Малък Девесил, Черничево, Странджево и Ковил. В Черничево с апетити към кметския стол са кандидат на ДПС и кандидат, посочен от Инициативен комитет. В останалите села хората ще избират между ДПС и ГЕРБ.
В неделя ще стане известно кой ще бъде новият кмет на джебелското село Слънчоглед. Претенденти са от ГЕРБ и ДПС.
Резбарци е единственото населено място в община Кърджали, където миналата неделя не беше избран кмет. За вота на избирателите тази неделя ще се състезават кандидатите на ГЕРБ и ДПС.
В Чернооченско и Момчилградско балотажи няма да има.
В секциите в селата, в които ще има балотажи, ще се гласува с две бюлетини – за кмет и за президент и вицепрезидент. На тях ще бъдат изписани само имената на кандидатите, стигнали до балотаж.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!