петък, 2 септември 2011 г.

Газ до дупка на пилоти в Кърджали

Тодор Христов

В неделя в 11.30 ч. се открива на най-голямото офроуд състезание на Балканите. Близо 60 състезатели от 10 държави с джипове, атевета и мотоциклети ще натискат газта по горските пътища на Източните Родопи, ще преминат и през гръцка територия.
Надпреварата започва със старт по 4-километрово трасе в Кърджали, което е изградено по левия бряг на Водното огледало. Стартът е от въжения мост, минава покрай Чапловата колония, под новия мост за „Възрожденци” и стига до пасарелката на пазара. Там състезателите правят завой и  по същия маршрут финишират отново на въжения мост. 
Всичко е уточнено и съгласувано с общината и кмета инж. Хасан Азис. Предупредени бяхме за Чапловата колония, няма опасност за птиците, каза  главният организатор на състезанието Тодор Христов. 
Първи по трасето ще се пуснат децата от мото клуба в Троян. Те ще се състезават за специалната награда на община Кърджали, която ще им бъде връчена от кмета.
В понеделник състезателите поемат по маршрута Кърджали – Хасково – Кърджали. На следващия ден дават старт на етапа Кърджали – Свиленград – Орестиада. В  сряда ще трябва да атакуват трасето Орестиада – Ивайловград – Кърджали. Четвъртък е почивен ден. В петък  е предпоследният етап Кърджали – Асеновград – Кърджали. В събота  ще бъде награждаването.
 Интересът към състезанието е много голям. Освен български журналисти, то ще бъде отразявано от германски, италиански, чешки и гръцки репортери.
Надпреварата ще бъде наблюдавана от хеликоптер. Още отсега кърджалийци казват, че ще гледат атракцията, защото ще участва и пилотът от рали „Дакар” Йозеф Махачек.
От офроуда ще намажат и футболистите. Всички трънаци и храсталаци около стадион „Горубсо” в Кърджали, където ще бъде разположен Генералният щаб на състезанието, са почистени. 
Николай СТОЕВ
Снимка: Мехмед РЕДЖЕБ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!