вторник, 13 септември 2011 г.

Жените на ВиК шампионки по плажен волейбол

Женският отбор по плажен волейбол на В и К в Кърджали стана шампион по плажен волейбол на работническата спартакиада в Албена. Участваха отбори от 39   ВиК дружества в България. Дамите от нашето дружество победиха последователно колежките си от Стара Загора, Видин, Шумен, Пазарджик и Бургас. Всичките мачове завършиха с категоричното 2:0 гейма за кърджалийските състезателки  Кера Василева, Иванка Димитрова и Добринка Каева.
Мъжете пък спечелиха купата за второ място. На финала волейболистите ни Веселин Илиев, Георги Тенев и Христо Паслиев с треньор Руси Петков загубиха от Стара Загора с 0:2 гейма. Преди това победиха съставите на Габрово, Русе, Видин и Варна.
Нито мъжете, нито жените преди това са  тренирали  професионално волейбол. Играли са само през ученическите си години. Преди състезанието в Албена обаче два месеца са се готвели на кортовете на басейн „Арпезос” в Кърджали. Тренировките водеха в извън работно време.
Кърджалийци се състезаваха още и в спортовете дартс /хвърляне на стрелички/, където Станка Дялкова завоюва престижното 4-то място. Добре се представиха и двамата шахматисти Гюлестан Ибрям и Йовка Петрова, класирали се на 8 и 9 място след изключителна конкуренция.
Наши състезателки участваха и в турнира по тенис на маса, но останаха назад в класирането, казва водачът на  групата Величко Стойчев.
В комплексното класиране ВиК в Кърджали е на четвърто място след дружествата от Варна, София и Бургас. Това е великолепно постижение, като се има предвид, че в първите три дружества работят по около 3 000 души, имат възможност за по-голяма селекция на отборите си, а в нашето са 300, коментира Величко Стойчев.
Николай СТОЕВ

1 коментар:

Анонимен каза...

Браво на волейболистките от Кърджали.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!