вторник, 13 септември 2011 г.

Асфалтират свлачището на пътя за Рани лист

Машините на обединение „Кърджали 2010” започват на 19 септември работа на пътя от Кърджали за Рани лист. Асфалтирането на отсечката, където е свлачището, ще приключи до 23 септември, каза директорът на Областното пътно управление инж. Радостин Ламбрев. Това е последният етап от ремонта. Отсечката  те около 200 м и повече от петилетка създаваше трудности на хората от селото, както и на онези, които използват стария път за Хасково, за да видят природната забележителност Каменните гъби.
На мястото на свлачището е направена дренажна система, която отвежда подпочвените води встрани от пътя. Земните маси край него са укрепени, коментира Ламбрев. Изграждането на отводнителната система струва 150 хил. лв. Асфалтирането ще глътне още 50 хил. лв., но това слага край на одисеята около свлачището.
Около 20 септември официално режем лентата и на пътя за Генерал Гешево в община Джебел. Там също укротихме свлачището. Тези дни се извършват последните довършителни работи по асфалтирането, оформянето на канавките и маркировката на шосето. То не само ще улесни придвижването на хората до Джебел и до Кърджали, но ще съкрати и времето за пътуване до Златоград.
За ремонта на пътя до Генерал Гешево с решение на правителството и от икономии Агенция „Пътна инфраструктура” задели 750 хил. лв.


Снежана ГОРАНОВА
Снимка: Петко БОРИСОВ

3 коментара:

Анонимен каза...

g-n Radostin Lambrev to pıt tryabva dase napravi ot Baykal do BELİ-PLAST

Анонимен каза...

nikoi na snimkata ne asfaltira...
abe vie sanuvate li pak?
vse razni izmislici i darti istorii razduhvate ili rasova omrasa nasajdate i strah ot nasilia...ili gospod i allah...
vie ste zamraznali v epohata na horata vi ot perperikon li?

Viena каза...

G-n Premiyera li shte reje lentata.Osven svlachishteto yo tseliya pit se nujdae ot remont.Zashtoto napraveniyat remont,zapilvane samo na dupkite se pravi otoshte ono vreme ne pomnya .Lenta kato shte se reje da se reje ja neshto a ne za dumi.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!