четвъртък, 1 септември 2011 г.

Михалевски: ГЕРБ забави пътя за Маказа

Първата копка на пътя от спирка Джебел до Подкова не е повод за радост на ГЕРБ, най-малкото пък е морално премиерът Бойко Борисов да се хвали с него, се казва в разпространено днес изявление на депутата от Коалиция „За България” Димчо Михалевски.
Искам да припомня, че проектирането започна по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски. При Тройната коалиция проектът беше готов, извършени бяха всички процедури по отчуждаването на земите. Осигурено беше финансиране от кохезионните фондове на ЕС. С идването си на власт кабинетът на Борисов, вместо да ускори започването на строителството, го забави с близо две години. Така се получава, че гърците скоро ще бъдат готови изцяло със своя участък от пътя Кърджали – Комотини, докато ние ще се забавим с 25 месеца, казва още депутатът от Коалиция "За България".
Още един пример за това, че в ГЕРБ нямат повод да празнуват и пример за това е ситуацията с околовръстния път на Кърджали. Той беше включен като резервен в списъка на приоритетните обекти на Агенция „Пътна инфраструктура”, предвидена беше възможност за неговото финансиране. С идването на власт на Бойко Борисов пътят отпадна от този списък и едва сега се търсят варианти за неговото реализиране.
Не е коректно управляващите да приписват като своя заслуга и предстоящото отваряне на новия граничен пункт при Маказа. Заслугата за това е на няколко български правителства, на стотици български експерти и държавни служители, които упорито работеха, за да започне строителството на първия участък от пътя – от границата до Подкова, да се осигурят средства за това и да се убедят Европейския съюз и нашите съседи в Гърция, че това е важен проект не само за двете страни, но и за цяла Европа.
А по повод поредните атаки за „Водното огледало” в Кърджали – обектът беше завършен в срок. Всички проверки, започнати от ГЕРБ, доказаха, че няма нарушения и злоупотреби. И сега, когато трябва да се изплатят останалите 25 млн. лв. за свършената работа, ГЕРБ се опитва да превърне провала си в поредната пиар акция. Плащането беше забавено с две години от министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев. За това време се натрупаха допълнително 5 млн. лв. лихви. Кой носи вина за това? Отговорът е един – тези 5 милиона тежат на съвестта на днешните управляващи. Истината трябва да се каже в очите. С ГЕРБ или без него „водното огледало” ще го има, то ще носи своите ползи и ще краси Кърджали за години напред. Независимо кой управлява страната, завършва изявлението си Димчо Михалевски.

8 коментара:

Анонимен каза...

"Голям специалист", голямо чудо. Ела да ми изчистиш водата от мазето!

Анонимен каза...

да беше язовир за ток поне ,а то само фекалии в него

Анонимен каза...

пълни глупости.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Господин Михалевски,
Елате и вижте на какво приличат мазетата в блоковете край Водното огледало.Поне елате.
Преди три години намерихте време за обещания за нова канализация за обратните води на ул. Балатон, намерете и сега и проверете до къде изпълнихте обещанието си.

Анонимен каза...

Какви ползи имаме от водното огледало? То е като трън в очите особено за живущите във кв. Възрожденци. Колко детски площадки направихте във този голям квартал? Могат ли нашите деца да играят и растат във водното огледало? Непростимо е че хората от този голям квартал живеят като в гето без зелени площи.

Анонимен каза...

Господин Михаилефски,вие не сте нищо освен еднин корумпиран чиновник,убеден съм само в едно,че и вие получихте пари от тези осемдест милиона лева.Както пиличихте 300,000 преъ 2001 година,

Анонимен каза...

"24 часа" публикува констатация на румънски вестник: "В България всичко е по-добре". По-ниските такси и данъци, толерантното законодателство и стабилната икономическа политика са козовете, на които българите залагат във "войната" от дистанция с румънците.

"Ходим на почивка на българското крайбрежие, регистрираме си колите там и си местим фирмите в Русе. И по европейски фондове съседите на юг ни изпревариха. "Как успява България да ни задмине почти във всичко?", е зададеният риторичен въпрос, който утвърждава предимствата на страната ни спрямо Румъния.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!