четвъртък, 1 септември 2011 г.

Очакваме 500 млн. лв. за земеделие догодина


В момента сме в подготовка, очакваме следващата или по-следващата седмица да постигнем споразумение по финансовата рамка за целия сектор “Земеделие” за догодина, каза вчера при първата копка на пътя Кърджали – Подкова министърът на земеделието Мирослав Найденов. Размерът на средствата е 500 млн. лева, толкова пари не са влизали досега в българското земеделие. Упрекват ни, че лъвският пай го получават зърнопроизводителите, но този път животновъдите ще получат това, което заслужено трябва да отиде при тях, обеща Найденов.
Той каза, че е дошъл с премиера Бойко Борисов и своите колеги министри, за да даде отчет за обещаното пред кирковчани преди няколко месеца. В понеделник преведохме втория транш от 35 млн. лева на тютюнопроизводителите, така че дадена дума, изпълнено обещание, отбеляза Найденов. Условието тези от тях, които имат задължения към НАП, да не получат парите си, е премахнато, добави той. И все пак прикани, онези, които имат неизчистени задължения, да ги уредят.
За област Кърджали са отделени 15 млн. лв. по европейската програма за развитие на селските райони. Министър Найденов се бил осведомил на място, че за община Джебел има одобрени проекти за 7.5 млн. лева, които са за инфраструктура, канализация, улици и улично осветление. Парите по проекти за община Момчилград са близо 2 млн.лева, за община Крумовград - 1.5 млн., за община Кирково – 3,3 млн.лв. Парите, дай боже, правилно да бъдат усвоени, за да могат да се подобрят условията, при които живеете, каза министър Найденов.
Радка ПЕТКОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!