сряда, 3 август 2011 г.

Завързан в чувал ще плува Яне в язовира

Невиждана атракция досега за Кърджали ще се случи в неделя на 7 август. Около 12 часа човекът-амфибия Яне Петков ще плува в язовир „Кърджали” със завързани ръце и крака в завързан чувал.
Петдесет и седем годишният мъж, който е от Сандански, ще се опита да влезе в Книгата на Гинес. Мястото, което е избрал за интересното събитие, е до залива край „Главатарски хан”. Очаква се много запалянковци да пожелаят да гледат по македонски нахъсания и упорит Яне.
За човека-амфибия това съвсем не е първият опит за влизане в Книгата на Гинес. Преди 11 години той успешно се вписва в нея като успява да преплува близо 2,1 км под вода в басейн край Сандански.
Миналата година той два пъти е преплувал язовир „Дяково” край Дупница със завързани ръце и крака, но местните институции не са признали рекорда му. Въпреки това, в петък, само два дни преди да се хвърли във водите на язовир „Кърджали”, Яне отново ще се опита да преплува дупнишкия язовир по неговия си начин.
За да поддържа физическата си кондиция, морският тигър упорито е тренирал сам нощем. Това е важно, защото тогава температурата на водата в язовирите се променя рязко.
Ще успее ли човекът-амфибия да се справи с нелеката задача да плува в чувал и да се впише в рекордите на Гинес, ще разберем в неделя, когато зоркият поглед на „Нов живот” ще проследи атракцията.
Ваня ПЕТРОВА

5 коментара:

Анонимен каза...

Ще отидем да го гледаме и да му стискаме палци.

Анонимен каза...

Според мен няма да влезе

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

edin hlyab po malko

Анонимен каза...

Ще стискаме палци може пък и да успее човека.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!