сряда, 3 август 2011 г.

Гончета и птичари дефилират в парк Горубсо

Киноложка изложба на ловни кучета ще се проведе в събота по обяд в парк “Горубсо” в Кърджали. Тя ще започне веднага след официалното откриване на ловния събор по случай 90-годишнината от създаването на Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали, насрочено за 11 часа.

В изложбата могат да участват кучета от всички ловни сдружения в страната. Ще се оценяват по външни качества, няма да се подлагат да изпълняват команди.

Ще се представят две основни категории кучета – птичари и гончета. От птичарите най-разпространените породи в региона са Курцхаар, Дратхаар и Пойнтер, а от гончетата - Българско гонче, Балканско гонче, Лудогорско гонче и Барак.

За заелите първо, втори и трето място ще има грамоти и медали. Собственикът на най-доброто куче ще получи купа.

Киноложка изложба на ловни кучета в Кърджали отдавна не е провеждана, въпреки че в сдружението има много добри кучета, които спокойно могат да участват в национални прояви. Това се видя на състезанията “Свети Хуберт”. Главен съдия ще бъде Митю Точев, председател на клуб “Българско гонче”. Ще му помагат Атанас Петров от Баня, Карловско, и Славейко Славков от сдружението в Кърджали. Председател на секцията по “Кинология” към сдружението е Пламен Петков от дружина Кърджали 1. Натоварен е с организацията на изложбата.

Оценяването на кучетата ще бъде в розариума. Собствениците ще дефилират с тях по централната алея на парка, ще направят кръг пред официалната трибуна и ще се върнат обратно в розариума.

В петък в 10 часа Сдружението на ловците и риболовците ще зариби Водното огледало в Кърджали и яз. “Жинзифово”. Между новия мост за “Възрожденци” и пасарелката за пазара ще бъдат пуснати шаран, толстолоб и бял амур.

Същия ден Националното сдружение на ловците и риболовците ще направи дарение на хоспис “Добролюбие” и болница в Кърджали. В ловните полета в района на Кърджали ще бъдат разселени 90 кеклици. 


Текст и снимка:Валери КОВАЧЕВ

1 коментар:

Анонимен каза...

bravo

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!