петък, 10 декември 2010 г.

Простреляха скандалния бизнесмен Бедри Шефик

Скандалният български бизнесмен с турски паспорт Бедри Шефик беше прострелян късно снощи в Истанбул. Източници от Истанбулската полиция съобщиха, че Шефик е  застрелян пред дома си в квартал "Флория", в момента когато се е опитвал да паркира колата си. Неизвестният нападател стрелял 9 пъти, но само два от куршумите са попаднали в тялото на бизнесмена. Шефик е улучен в ръката и крака. След нападението той е откаран в болницата "Доган" в квартал "Кючюкчекмедже". От там съобщиха, че няма опасност за живота на Шефик.
Истанбулски журналисти смятат, че вероятно нападението срещу Бедри Шефик е  наказателна акция и е дело на измамени от него бизнеспартньори.
През 2005 г. Шефик е обявен за международно издирване от българските власти заради съдебните дела за измами, които се водят срещу него у нас.
Шефик е един от изселниците ни в Турция през 1989 г. За него се говори, че е сред насилствено прогонените заради съмнения за връзки с турското разузнаване.

Нахит ДОГУ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!