четвъртък, 9 декември 2010 г.

Гранична полиция: Вземете вериги, ако тръгвате за Гърция

При снеговалеж автомобилите, пътуващи през граничните пунктова "Илинден"  и "Златоград", трябва да бъдат снабдени с вериги, съобщиха от Гранична полиция. Във връзка с метеорологичните прогнози за застудяване и снеговалежи, гражданите, които отиват към Гърция, трябва да имат предвид, че могат да възникнат затрудения при преминаването през границата. Пътищата на българска и гръцка територия и към двата гранични пункта са със стръмни участъци и опасни завои. Затова пътуващите през двата планински пункта леки и товарни автомобили трябва да бъдат снабдени с вериги. Практиката показва, че досега при снеговалеж гръцките гранични власти на тези два пункта не допускат на тяхна територия автомобили без вериги.
През последните дни трафикът през ГКПП – Илинден е увеличен многократно. За да не се допускат задръствания и опашки пунктът работи с пълния си капацитет.
През ГКПП – Златоград могат да преминават само леки коли и микробуси.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!