четвъртък, 2 декември 2010 г.

НДСВ в Кърджали си пийвали за по 2000 лв. месечно

От наемателя на бившето кафене „Инсайт” в центъра на Кърджали  мастната партийна централа на НДСВ и симпатизантите й имали на разположение всеки месец по 2 000 лв. за ползване във вид на кафета, минерална  вода и всякакви безалкохолни напитки необходими за почерпка, съобщи на пресконференция областният управител Иванка Таушанов.  Тя прочете част от  сключения договор между  царската партия и наемателя ЕТ „Симеон Чонтовски“.  Когато „Инсайт” е отдаден на НДСВ, дори в далечната 2002 г., законът за държавна собственост не  разрешава публична държавна собственост да се  дава на политически парти. Изрично има и текст, който забранява преотдаването й като стопански обект, така че в случая са направени две нарушения, заяви  Таушанова и уточни, че заведението е било  отдадено официално като клуб на НДСВ за  близо 480 с ДДС и парите са плащани.  Така от НДСВ  държавата е получавала символичен наем, какъвто плащат политическите партии, но от стопанския обект не е получавала нищо. Възниква въпросът ползвателят на обекта  на кого  и как е плащал, пита Таушанова. За случая са информирани Сметната палата  и Агенция „Държавна финансова инспекция”. Проверка на инспектората на МС е регистрирала също, че отдаването под наем на „Инсайт” е неправомерно.
 Както „Инсайт”, така и Роял-клуб и голямата зала в сградата на общината, които са публична държавна собственост ще бъдат отдадени  под наем, а средствата ще са за републиканския  бюджет, увери Таушанова.
Снежана ГОРАНОВА

4 коментара:

Анонимен каза...

ОЛЕЕЕЕЕЕ НЯМА И ЕДИН КОМЕНТАР !!! таушанова , таушанова - к,во става с казрите ти в областната управа !!! Пълен ташак!!!

Анонимен каза...

Правилно в Турция учители с нейния трудов стаж ги пенсионират, защото тази професия при някои води до сериозни изменения.

Анонимен каза...

След десет години в САЩ учителките не ги вземат за свидетели в съда - щото са сириозно повредени с мисленето , оценката на събитията и с ориентацията в обстановката , пътя и местността ...... таушанке ,таушанке ........

Анонимен каза...

таушанке - пази се от шофьора дет ти е метнал мерака....

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!