сряда, 23 ноември 2011 г.

Доган гаси пожар в Кърджали

Лидерът на ДПС Ахмед Доган цял ден в сряда потушава скандал в най-голямата структура на движението - Кърджали.
Разривът там назрява отдавна, но заради изборите лагерите на основните опоненти - кмета Хасан Азис и областния лидер Бахри Юмер, бяха заровили томахавките, са казали депесари пред  "Стандарт".
Скандалът избухнал, след като бившият зам.-шеф на МВР в кабинета "Станишев" Раиф Мустафа не станал шеф на общинския съвет в бастиона на ДПС Кърджали. Кметът Азис успял да наложи за шефското място Ниязи Шакир. С подкрепата на шестима общинари от БСП и 1 независим. Това взривило крехкото равновесие в редиците.
Мустафа искаше да е кандидат за кмет на Кърджали, но след сложни и дълги преговори при Доган ДПС издигна Азис за трети мандат. Тогава лидерът казал на своите, че трябва да има баланс. Мустафа явно е разчел думите му като обещание, че ще оглави общинския съвет. В резултат 23-мата общинари на ДПС са се цепнали на две - хора на Азис и хора на Мустафа.
Говори се, че Хасан Азис ще трябва да сдаде поста на общински лидер на ДПС. С мотива, че трябва партийната власт да е отделена от местната. За негов приемник се спряга бившият шеф на общинския съвет Сейфи Неджиб, който е от обкръжението на Бахри Юмер - Раиф Мустафа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!