четвъртък, 24 ноември 2011 г.

Председателят на Общинския съвет Ниязи Шакир ще взима 1527 лв.

Новоизбраният председател на местния парламент в Кърджали Ниязи Шакир ще получава заплата колкото градоначалника Хасан Азис - 1527 лева.
За всяка година трудов стаж Шакир ще взима допълнително и 1% от това възнаграждение. За година ще ползва 30-дневен отпуск.
Това гласуваха единодушно общинските съветници на първата си работна сесия от новия мандат след местните избори. Решението съответства на Закона за местното самоуправление и местната администрация и на Наредбата за структурата на работната заплата. То беше втора точка от дневния ред веднага след клетвата на общинските съветнички Величка Георгиева и Йорданка Гочева.
От 2001 г . досега Ниязи Шакир  e работел като медицински специалист по училищно и детско здравеопазване.
Да има десет Постоянни комисии към местния парламент в Кърджали решиха още общинските съветници днес. Във всяка една ще членуват по 9 общински съветници. Нова е комисията по земеделие. Независимият общинския съветник д-р Марин Мухтаров обяви за нелегитимно заседанието на съвета, в което е взето решението за броя на комисиите и на общинските съветници в тях. 

Снимка: Мехмед РЕДЖЕБ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!