петък, 25 февруари 2011 г.

Неджми Али : Има незаконен износ на тютюн

Към настоящия момент, въпреки че все още действа Законът за тютюна и тютюневите изделия, въпреки че все още има забрана за износ на непреработен тютюн, има данни за изнесен такъв. Законът е нарушен! Има подадени сигнали в съответните органи и структури, но все още няма адекватен отговор. Това заяви от трибуната на парламента народният представител от Кърджалийския многомандатен район Неджми Али. Той се позова на големи фирми, изкупуващи тютюн в страната.
Ще припомним, че Министерският съвет изготви законопроект на Закона за тютюна. Според Неджми Али се предлага да отпаднат механично няколко члена. Те са свързани с лицензионния режим на тютюневите търговци, сроковете за изкупуване, договарянето с тютюнопроизводителите. На практика се премахват защитните клаузи за тютюнджиите. За кого правим този закон, попита в пленарна зала народният представител.
Той цитира търговци на тютюн, според които ще се появят недобросъвестни прекупвачи, които нама да изпълняват договорните си взаимоотношения с производителите. Посочи, че на срещата на производители, търговци, депутати с вицепремиера Дянков е било решено да се формира Консултативен съвет към Министерството на земеделието и храните, който да изработи стратегия за отрасъла. Вместо това, управляващите бързат да прокарат промени в закона, целящи либерализацията на тютюнопроизводството, каза Неджми Али.

11 коментара:

Анонимен каза...

Неджми Али участва в схемата за незаконно изнасяне на тютюн и тютюневи изделия! Това не е новина, това е факт! Съучастници му са Ремзи Осман и Бахар Палова!

Анонимен каза...

Хем ги боли ,хем ги сърби-добре го е казал народа за такива!

Анонимен каза...

ТОЗИ всезнайко пак се пише за голям спец по тютюна... сигурно си мисли че пак ще нагласят поредната далаверка със САТАНАТА -доган, викача Бахри и злодея НЕджми както стана с ДЖЕБЕЛСКАТА ТЮТЮНЕВА ФИРМА за кратко време натрупаха огромни печалби на гърба на отрудения народ наречен тютюнопроизводител..и хич не им еня за хасанагата но уви втори път няма съжале боку..

Анонимен каза...

Народа да линчува гореспоменатите изроди-дерибеи. Те работят за това тютюна да не може да се изнася , а да гние по домовете и оборите на хората. Какво го еня амуджата как се изнася тютюна. Да се изнася кой както може важното е да има конкуренция при покупката за да получи производителя по добра цена на реколтата си.

Ако изкупуват тютюна зелен пък какъв кеф ще падне. Народа ще се оттърве от голяма част от ангарията. Търговията с тютюн напълно да се либеразира.

ДПС изродите работят срещу своите избиратели. Те не искат робите им да станат бели хора.

Анонимен каза...

еххх,че не се наяде тоя....

Анонимен каза...

Gospoda:ot na4aloto na Komunizima 1950 god.nasam v rayona na Kirdjali se raboti tutun Tutunit e bil vinagi pod dirjaven monopol i taka ibez nov zakon za tutuna prodiljava da bide tiy monopol ido dnes. sega nyama za kakvo da podhvirlyame topkata na lyavo na dyasno i tsentira na politi4eskoto prostransto za6toto vsi4ki narodni pedstavitelstva sa vinovni za tozi nezakonno.tutunoprizvodstvo.

Анонимен каза...

sega ima svoboden pazar i v BG - vseki e svoboden da prodava stokata si kadeto iska i nameri po-dobra cena...koito moje, raboti, prodava v BG ili drugade...koito ne moje... dranka, zavijda, ama ot tova pari ne vlisat v djoba mu...

Анонимен каза...

Язък било изнесено тютюн без това мекере да може да вземе комисион.

Анонимен каза...

На бас че този материал е на дпс мекерето георги кулов!

Анонимен каза...

TOZI ZADOCHNIK OT USTRA, ZABRAVI CHE STANA DEPUTAT ZA BLAGODARNOST KOGATO POKRI PRESTAPNOTO LIKVIDIRANE NA TUTUNEVATA FIRMA V DJEBEL,
BRE HERGELE ODI SE GRAMNI BA.

Анонимен каза...

nay golemiya mojenik kak ne te e sram be ilezir

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!