понеделник, 14 ноември 2011 г.

Намериха липсващи бюлетини в други чували

Днес по обяд приключи повторното броене на бюлетини по образуваното дело по една от жалбите на Цвета Караянчева – за оспорване на избора на кмет на община Кърджали. Бяха преброени бюлетините от последните 14 секции, които първоначално се оказаха липсващи в черните чували за местния вот.  Не съм изчислила колко са, но общо взето броят им съответства на вписаното в протоколите, каза председателят на ОИК /Общинската избирателна комисия/ в Кърджали Даниела Петрова след преброяването. Наличието на бюлетини за местен вот в чувалите с вота за президент и вицепрезидент, тя обясни с грешка на комисията.  Решили са да ги опаковат по друг начин, коментира тя.
Припомняме, че в петък Административният съд разпореди да бъде отворено и помещението, в което се намират чувалите за президентския вот.
Тогава съдията по делото и председател на Административния съд в Кърджали Виктор Атанасов каза, че най-вероятно ще е готов с решението по делото до края на тази седмица, ако няма други претенции от страна на жалбоподателя.
Утре е поредното заседание по дело 328 за оспорване на избора на кмет на община Кърджали. Предстои да се разпитат свидетели.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!