петък, 18 ноември 2011 г.

Културното министерство проверява слуая с разрушената могила край Седларе

“Инспекторатът на Министерството на културата е започнал проверка по случая с изравнената могила край момчилградското село Седларе. Това е кощунство и властите трябва да потърсят отговорност за случилото се”, заяви министърът на културата Вежди Рашидов.
Той напомни, че България “лежи” върху невероятни ценности, върху древна история, но за разлика от чуждите държави ние ги унищожаваме.
Рашидов обясни, че е реагирал много бързо на проблема, но според него у нас има “мода” да се унищожават паметниците на историята. Те са единственото доказателство за това как сме живели. Според него трябва да се направи закон за паметниците, в който ясно да се регламентират сурови наказания за тези, които им посягат.
Не е честно спрямо бъдещето те да бъдат унищожавани, заключи Рашидов.

3 коментара:

Анонимен каза...

баа,вече оправиха софийските иманярополицаи, та тръгнали да разпитват мравката.

Анонимен каза...

Остави софийските......за тях има кой да мисли.Пък тая мравка,ако я хванат,да я разчекнат.....иначе няма да се научим да пазим.Впрочем що полицията не казва нищо?Няма начин да не се знае вече кой е отговорен за този золум!

Анонимен каза...

стига сте го показвали този с лълата да отива да си 4ука каманите там е добър за дръго не.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!