събота, 12 ноември 2011 г.

Станишев: Милко Багдасаров измести кандидата на ГЕРБ от второто място в Кърджали

Безспорната истина е, че не само ние не вярваме в резултата от изборите, но и самите управляващи. Голяма част от исканията са касиране са и от ГЕРБ. Това каза Сергей Станишев, председателят на НС на БСП, който представи днес анализ и оценка на резултатите от „Избори 2011” на заседание на Националния съвет на партията. Станишев посочи, че в Кърджали се потвърди, че кандидатът на ГЕРБ не е на второ място, а на трето след кандидата на БСП Милко Багдасаров. ГЕРБ трябваше да покажат, че нищо не се е променило от 2009 г. Нашата партия попречи на изпълнението на тази цел, смята Станишев. ГЕРБ загуби моралният императив от пиедестала на който управлява страната вече 2 години. В представата на повече от 500 000 души днес определено по-лошите са ГЕРБ, смята Станишев. Доверието в ГЕРБ са оттеглили 1/3 от хората, гласували за ГЕРБ през 2009, посочи той.
„БСП е единствената алтернатива. Това доверие тепърва трябва да се оправдава. БСП устоя на натиска, заплахите, провокациите и макар да не е победител в изборите, се представи добре на тях. Във втория тур средната възраст на левия избирател спадна с 11 г. Другарки и другари, анализът на изборните резултати би бил полезен, ако въз основа на него направим изводи. Всичко, което се случи, е генерална репетиция на онова, което може да се случи на България през 2013 г. или по-рано”, каза Станишев.

1 коментар:

Анонимен каза...

Докъто е тоз вечная памет и вечная загуба.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!