вторник, 22 ноември 2011 г.

Дискутират безопасното движение на пътя

Днес от 10 до 16 часа в Дома на здравето към РЗИ  в  Кърджали се провежда информационна среща на тема: „Безопасно движение на пътя”. Тя е  в рамките на Националната кампания за ограничаване на транспортния травматизъм по проект на Министерството на здравеопазването „Информирани и здрави”. Насочена е към хора на възраст от 18 до 64 години, които са най често  жертви на катастрофи, а също и към  хора в неравностойно положение. Част от листовките  са  с Брайлова азбука, а филмите - с жестомимичен превод.
Срещата бе открита от директора на РЗИ доц. д-р Жени Стайкова.
По време на срещата ще се прожектират филми, ще има викторини с награди, забавни състезания. От 12 до 13 часа ще се проведат демонстрации по оказване на първа помощ на пътя.
По време на срещата бяха изнесени потресаващи цифри. Според Световната здравна организация  всяка година на пътя загиват 1,2 млн. души, а още 50 милиона а с травми. 
В последните 10 години в България   при катастрофи са пострадали 100 542 души, от тях 9 852 са загинали.
Партньори на МЗ при провеждане на информационната среща са Община Кърджали, РЗИ – Кърджали и Медия експерт груп 2011.

Снимки: Петко БОРИСОВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!