вторник, 22 ноември 2011 г.

Хасан Азис: Благодаря за втората изборна победа

Вчера инж. Хасан Азис влезе официално в общината като кмет за първи път след изборите и след като Административният съд потвърди решението на Общинска избирателна комисия, с което се обявява за победител в първия тур на местните избори в община Кърджали.
Пред посрещачите - кметове, общински съветници и симпатизанти инж. Азис заяви, че благодари на ГЕРБ за тази втора изборна победа. Който не може да губи, губи два пъти. А ние печелим за втори път – в съда. Надявам се губещата страна вече да остави кмета и екипа му да си вършат работата. Искам да подчертая, че единствената институция, на която очевидно можем да разчитаме като безпристрастна, справедлива и обективна, е съдът. Изказвам благодарност и на магистратите.
Административният съд осъди политическа партия ГЕРБ да му заплати 5 000 лв. за направените съдебни разходи.
Решението подлежи на обжалване с касационна жалба пред Върховния административен съд в 7 - дневен срок от обявяването му.
Решението на съда вече е основание да отпаднат всички съмнения за легитимността на избирането ми за кмет. Ако от ГЕРБ решат да обжалват, ще ни дадат възможност да станем за трети път победители, категоричен е инж. Азис. Той припомни, че през изминалия месец всеки ден е бил на броенето на бюлетините, с което искал да покаже и уважението си към вота и на общинските съветници и кметовете на кметства от ДПС. ГЕРБ показаха, че не вярват и на своите представители в секционните комисии, но това си е тяхна грижа. ГЕРБ осъди ГЕРБ – това е коментарът ми. Кърджали е единственият, в който управляващата партия се жалва от изборните резултати. Всички нападки и обвинения от ГЕРБ, заради които местната власт в Кърджали се занимава с броене на бюлетини, вместо с общинските дела, съдът прецени, че са неоснователни, каза той.
От събраните доказателства и най-вече от повторното броене на бюлетините се установиха някои нарушения, но те не са съществени и не водят до опорочаване и промяна на вота на избирателите. Налага се изводът, че това са нарушения, които са допуснати основно от самите секционни избирателни комисии, а не са от други субекти, които са ангажирани или участваха в изборите на 23 октомври, като кандидати, застъпници, опълномощени представител на политически сили и други. Трябва да се знае, че от списъка на съставите на секционните комисии се установява, че от 133 комисии ГЕРБ има в тях 65 председатели и 65 зам.-председатели, 65 секретари, или общо само членовете на ръководствата на комисиите са 195.
След извършената проверка и повторно преброяване беше установено, че общият брой на действителните гласове е 32 827. Половината е 16 413, а обявеният за спечелил на първия тур Хасан Азис е получил 17 598 гласа - с 1 180 действителни гласове повече от половината.
Изборите в Кърджали доказаха по безспорен начин, че няма нарушение на изборния процес и че  избори не се печелят с автобуси. Те показаха още, че натискът, който се оказва върху местната власт с политическите съдебни процеси срещу кметове от други партии, не водят до желания резултат, сподели инж Азис и благодари още на 10 политически партии и организации, на всички безпартийни кърджалийци, които с гласа си са доказали, че в Кърджали не се допуска етнически вот. Това ни задължава още повече като представители на местната власт, всички ние, не само от партийните структури, да работим в интерес на Кърджали, категоричен е кметът.
Първото, което ще направи Хасан Азис, встъпвайки в длъжност, е да подпише всички папки, които чакат от няколко седмици, и да започне обсъждането на състава на ръководството на общината. Ще готвим сесиите на Общинския съвет и ще задвижим всички дела, които са се натрупали от 6 месеца насам, каза той и допълни, че вече е провел среща със строителите на парк „Арпезос”, както и че обмисля вероятността за още един заместник-кмет.

3 коментара:

Анонимен каза...

Добре,че Българите в Кърджали не поеха по инерцията на етническия вот,който крепи ДПС -това показва ,че са демократично мислещи Европейци,а сега поредно водно жабуряло и отново източване на еврофондове ,докога ли?,то пружината се свива до определен размер...

Анонимен каза...

Благодари на неграмотните си избиратели и поддръжници,става въпрос за циганите,за които сигурно вече си забравил след като си изпълниха задачата!
ЖАЛКО,ЧЕ КЪРДЖАЛИ ПАК СИ ОСТАНА БЕЗ КМЕТ,ЗАЩОТО ТИ хасане СИ КМЕТ САМО НА ТУРЦИТЕ!!!

Анонимен каза...

ЖАЛКО ЗА ХУБАВИЯ НИ БЪЛГАРСКИ ГРАД!!!

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!