събота, 12 ноември 2011 г.

В Скалище чакат да открият нов парк

Нов парк ще бъде открит преди Нова година в Скалище. Денят, в който това стане, ще бъде обявен за Ден на селото, ще се чества всяка година, казва кметът Апти Халил. Досега Скалище, което е на по-малко от десетина километра от Кърджали, нямаше свой празник. На тържествата ще поканят хора, които живеят в други райони на страната или са се изселили в чужбина.
Кметството включва пет населени места, в които постоянно живеят общо около 680 души.
В Кърджали се строи парк за 6 млн. лв., казах си, при нас не може ли да се направи например за 60 хил. лв. Кметът на общината Хасан Азис прие идеята. В Скалище имаме нужда от място, където хората да се събират, да си почиват, уточнява Апти Халил.
Две алеи ще водят към централната част на парка. Ще се озелени с декоративни растения. Предвидени са също волейболна и детска площадки със съвременни пързалки, люлки и катерушки.
Строителството се извършва от кърджалийската фирма „Озеленяване, чистота и благоустройство”. 

Снимки: Петко БОРИСОВ

26 коментара:

Анонимен каза...

ahaaaa, to s 4akane, sedene i marseluvane ne stava... nito treva mojete da sadite.... nito lista mojete da metete....nito krasivi dekorativni darveta i hrasti mojete da sadite i podrqzvate...nito krasivi i 4isti peiki mojete da pazite...nito trotoari imate ...nito asfaltirani ulici imate...nito 4e6mi i ukrasi za tqh mojete da stroite....samo s vartene na broenizite, pu6ene na kafeta i gledane nagore kam allah ne stava....iska da rabotite s akal, zdravi muskuli, dobri instrumenti i ma6ini....apropo ima li 50 leva pone sabrani plateni danaci ot tova selo i ot kolko du6i s adresna registracia v nego za poslednata godina?

Анонимен каза...

petko , za6to kato kliknem na imeto na seloto ne se otvarq kartata s negovoto razpolojenie? ne ste li u4ili vie v na4alnoto u4ili6te po informatika kak stava tosi nomer?????

G.F Viena каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

До Редакцията:Ще сезирам съответните органи,че допускате в обществена медия коментари,които не са написани на официалния език на държавата,с което ощетявате правата ни и ни карате да се чувстваме чужденци в собствената си родина.Нека Темида реши дали сте българска или някаква чужда медия.Ще търся компенсация за наложеното ми от Вас неудобство.

Анонимен каза...

Благодаря на Редакцията за реакцията!

Анонимен каза...

бахти тъпака, който ще съди редакцията. съди и министерски съвет, защото адресът им в интернет се изписва на латиница и то на английски. http://www.government.bg
английски все още не е официален в българия, нали?
или теб те дразни само турски?

Анонимен каза...

НОВ ЖИВОТ ИЗТРИВА КОМЕНТАРИТЕ, КОИТО СА НА ТУРСКИ, А 80 ПРОЦЕНТА ОТ ЧИТАТЕЛИТЕ МУ СА ТУРЦИ. ДАЖЕ ЦЕНТРАЛНИТЕ ВЕСТНИЦИ НЕ ТРИЯТ КОМЕНТАРИ САМО ЗАЩОТО СА НА ТУРСКИ.

Анонимен каза...

hubaaaaaaaaaaaaaavo 4akate...v dana4nata slujba na kardjali sabrali 6 miliona leva danak ot mestni danaci...a darjavnite slujbi na kardjali sa razhodvali 25 miliona leva ot hasnata... hahahahaha, ob6tinite ot drugata balgaria nema da vi tap4at portmonetata s levove....haide na rabota!!!... i kato iskate ne6to hubavo da imate, pla6taite si go sami, hem i da si go pazite i v bade6te....

Анонимен каза...

Интернет мрежата не е българска,а е световна и там е наложена латиницата по разбираеми причини,дори и в Мозамбик,и Китай.Това,че си ограничен и не можеш да направиш разлика между държава и свят си е твой проблем.Вестник "Нов живот" е българска обществена медия и всичко коментирано в него трябва да бъде на официалния език на държавата ,в която се издава вестника.А колкото до въпросния коментар аз не разбрах на какъв език е написан,защото не го владея.Може да е бил на чилийски.Не приемам коментари не изписани на език от официално признат в държавата ни,пък бил той гръцки или корейски.
ПС: Не се пише българия,а България,виж си бележника колко имаш по граматика.
Поздрави и лека вечер,най добрия приятел ми е турчин,ще се радвам на реципрочно приятелство:)

Анонимен каза...

В кой централен вестник има коментари на турски или на език различен от българския?

Анонимен каза...

тъпотия върху тъпотия. интернет мрежата не е българска, но и "government" не е на български нали. какво общо има коментар на читател в сайт на вестник и официалния език в дадена държава. утре ще се опиташ да ме глобиш на улицата, че не говоря на български, пиша мейлите си на английски или турски и т.н. това ли ти е разбирането за официален език? кеф ми е да пиша коментара си с малки букви, даже там да се споменава не за българия, а за дядо господ. ти кой си, че ще ми отнемеш този кеф? защо пък трябва да сме приятели, не е нужно. но е нужно да си уважаваме. знаеш ли на какво в показ, когато се обсъжда дадена тема да се говори като махленските клюкарки от типа на "виж си носа колко е крив" и т.н.? нямаш си представа.

Анонимен каза...

Личната си кореспонденция я води ако искаш на патагонски.Но в обществена медия диалога се води на език разбираем за всички участващи в него.Това най малко се прави от уважение към другите.Ако и това не можеш да го разбереш,то аз не мога да ти помогна.
Бъди здрав!

Анонимен каза...

spravedlivo e da vidim vsi4ki gradivni mnenia...a za prevod na razli4nite ezici v google ima barso re6enie...maximum da polzvame vazmojnostta na barsite vrazki s celia svqt, koito sa s iskra za hubav jivot i sazidanie na dobro...

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

tam ima tolkova krasivi kamani... i ot tesi kamani tolkova krasoti mogat da napravqt horata, ako ne gi marsi tolkova mnogo....

Анонимен каза...

hei vie rasisti li ste?

Анонимен каза...

лелееее този още незнае какво е съдържание на вестник и коментари на читатели в интернет сайт. няма какво да спорим човече. ще забраним всички вестници, които не са на български. нали не са на официалния език. ако беше казал, "ще е по-добре за всички ни в издание на български и коментарите на читателите да са на български" щях да приема, но ти искаш да го направиш това насила и с разни сезирания и тем подобни. ей това няма да приема никога. не ми налагай на сила. можеш ли да разбереш тънката нишка тук? едва ли.

Анонимен каза...

Administratora v vestnik nov jivot e rasist,vchera pisah otgovor na edin tuka deto se oplakvashe che se pishelo na turski komentari,az mu oygovorih che v EVROPA tova ne pravi vpechatlenie na nikogo ,vednaga moq komentar beshe iztrit

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Първо. Не сме допускали коментари на турски език.
Второ. Не е редно никого да обвинявате в расизъм, ако желаете коментарът Ви да бъде запазен.
Трето. Не се допускат вулгарни думи и обиди. При всички положения, може да се критикува културно и интелигентно.Ние допускаме всякакви гледища, становища и позиции.

Анонимен каза...

petko , za6to kato kliknem na imeto na seloto ne se otvarq kartata s negovoto razpolojenie? ne ste li u4ili vie v na4alnoto u4ili6te po informatika kak stava tosi nomer???

А теб кой те научи вместо "Ч" да пишеш 4 и вместо "Ш" да пишеш 6?Смешник!!!И въобще каква е тази маймуница от теб?Не разбрали ли вече,че това писане е маймунско писане.Единственото ти право май е само да си избереш породата или маймуната :)))))))))

Анонимен каза...

Хубаво е да има паркове нищо лошо,въпроса е че хората нямат питейна вода а се говори за 60 хилади лева за парк наистина е смешно.Пътищата са в окаяно състояние просто нямам думи.

Анонимен каза...

parvo da pusnat vodata ta parkit moje i da po4aka nema voda pak za parkove mislim boojjjjjeeeee................

Анонимен каза...

koito iska park - ok, si go pravi s negovi pari - ot mestni danaci i taksi, griji......

Анонимен каза...

здравейте;на вас тъпатци никога няма да има угода за вас паркове става не сте доволни вода докарват също не сте доволни, пътища асвалтирват също не сте доволни,значи на вас ви е виновен тъпите ви глави и така ще си отидете от този свят от завист........

Анонимен каза...

gornoto e velik izblik na lubov li, djanam?????

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!