вторник, 22 ноември 2011 г.

Избраха 8 комисии към парламента в Кирково

Осем Постоянни комисии /ПК/ ще има към Общинския съвет в Кирково, решиха в понеделник на първото си редовно заседание местните парламентаристи. Председател на ПК по „Бюджет и финанси” ще бъде  Тасим Хадживейсал от ДПС, който я оглавяваше и предишния мандат. Начело на ПК по „Общинска икономика, благоустрояване и екология” е Стефан Михайлов от ДПС, а на тази по „Строителство, благоустрояване и екология” - Басри Сали от ДПС.  Комисията по „Образование, култура, религия и спорт” ще се ръководи от Джавит Хайруллах от ДПС, учител в СОУ „Н. Й. Вапцаров” в Бенковски. За председател на ПК по „Здравеопазване и социални дейности” бе избран стоматологът Николай Михов от ГЕРБ. Неговата съпартийка Севда Димитрова, бивш дългогодишен кмет на Дрангово, оглави Комисията по „Инвестиционна политика и европейски фондове”. Назиф Юсеин от ЕНП, който е бивш председател на Общинския съвет, поема ПК по „Законност и местно самоуправление”.
В осмата комисия, която ще следи за конфликт на интереси, са включени Риза Местан и Стефан Михайлов от ДПС, Ахмед Ахмед и Въльо Ангелов от ГЕРБ, Митко Йорданов от СДС, Валентин Манев от ЕНП и Бойка Арабаджиева от БСП.
Кметът Сали Рамадан и председателят на Общинския съвет Шинаси Сюлейманов ще представляват общината в Националното сдружение на общините в Република България, както и в Областния съвет за регионално развитие, решиха съветниците. Общинският кмет ще представлява общината още в Сдружението на общините „Толерантност”, Асоциацията на родопските общини и в Асоциация по В и К – Кърджали.
Съветниците приеха Правилник за работата на Общинския съвет през мандата. В дневния ред бяха включени и няколко точки за продажби, но те бяха отложени за следващата сесия, защото предложенията не са  разгледани от постоянните комисии, каза председателят на Общинския съвет Шинаси Сюлейманов.    
Валери КОВАЧЕВ
Снимка: Мехмед РЕДЖЕБ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!