сряда, 23 ноември 2011 г.

Анкетират 66 домакинства в нашата област

Националният статистически институт започва изследване в страната на образованието и обучението на населението на възраст от 18 до 64 години, което ще продължи до 17 декември. То се провежда във всички страни-членки на Европейския съюз на базата на обща методология и въпросник, подготвени от Евростат. В България в наблюдението са включени 3 600 домакинства.
Служителите на Териториално статистическо бюро в Кърджали, които ще се легитимират със служебните си карти, ще проведат анкетата в 66, случайно подбрани домакинства от областта. 36 от домакинствата са в селата Жинзифово, Сливарка, Припек, Минзухар, Бенковски и Първица, а останалите 30 - в Кърджали, Момчилград и Джебел.
Ще бъдат анкетирани всички членове на домакинствата от 18 до 64 г., постоянно живеещи на съответния адрес, както и чуждите граждани, които живеят в страната повече от една година.
Целта на изследването е да се установи степента на участие на хората в активна трудова възраст в учебни дейности, определяни условно като формално образование (в образователната система), неформално обучение (курсове, частни уроци, обучителни семинари) и във форми на самостоятелно обучение. Друга задача на проучването е да събере информация за пречките, с които се сблъскват хората, които искат да се образоват и обучават, както и за степента им на  участие в обществени и културни мероприятия, ползването на чужди езици, отношението към образованието, обучението и т.н.
Резултатите от проучването ще  послужат за разработване на европейската политика за ученето през целия живот, съобщават от териториалната статистика в Кърджали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!