четвъртък, 27 октомври 2011 г.

Балотаж и в Ивайловград

След като избирателната комисия отсече, че в битката за кмет на Ивайловград на втори тур отиват Стефан Танев, /три мандата управлявал града от името на БСП /и Диана Овчарова / два мандата секретар на общината/, сега кандидат за кметкия стол от името на ГЕРБ, напрежението още повече нарасна. Усещат го сякаш всички в малкия град и се молят по-бързо изборите да минат, защото идва време за първото вино. Вероятно и двата отбора са наясно, от първия тур, как ще гласуват в селата , но не са наясно как ще гласува болшинството от новия квартал на града.

В сряда , за инспекция на ремонтиращия се път от Славеево до Ивайловград, дойде вицепремиерът Симеон Дянков /така беше съобщено на медиите/. Но той пристигна по тъмно от Златоград и естествено не можа да инспектира пътя, но пък си направи една предизборна среща с актива на ГЕРБ в новия квартал на града. Изчерпателно и компетентно отговори на много въпроси.

Ден след това в същия квартал /днес/ десант правят и червените. И те с тежка артилерия – министър Орешарски, но с него ще бъде и „снайперистката на словото” -  известната със своята непримирима журналистиката - Велислава Дърева.

Напрежението ще изтече в неделя, когато късно през нощта, след преброяването на бюлетините, ще стане ясно кой е победителят. Но в малкия град мътните води на политическите страсти изтичат по-бавно. Непремерените думи, омразата и агресията си казват думата и държат влага месеци занапред. Защото тук всички се познават.


Снимки: Мехмед РЕДЖЕБ

1 коментар:

Анонимен каза...

Зад диана стои кликата около Будинка Коларова, ретроградна и категорично недемокретична особа, известна и извън Ивайловград. Бактън от БКП функционери, готови да се кланят на всеки нов управляващ. Гласуваш за Диана, получаваш Будинка! Честито!

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!