сряда, 26 октомври 2011 г.

Хасан Азис: Развенчахме митовете

На първата си пресконференция след местния вот кметът Хасан Азис заяви, че с победата си целта е постигната. Той за начало благодари на партийната структура, че в условията на криза, когато са били в опозиция, се е упражнявало натиск, са показали, че могат да работят ефективно.
Хубав ден е за партийната ни структура в Кърджали, защото реализираме трети мандат. Тези избори бяха особено трудни за всички участници, но в същото време изборите развенчаха няколко основновополагащи мита, които се използваха от другите политически партии в продължение на 20 години, каза Хасан Азис и изброи трите мита.
Единият, любим не само на Кърджали, но и на цяла България, е бил митът за идващите автобуси, които решавали вота в Кърджали. Азис обясни как е бил разбит този мит. Трети последователен мандат, включително с Изборния кодекс, който ограничи конституционното право на хората, живеещи извън пределите на България, и особено в Турция. Но въпреки това ДПС безапелационно спечели изборите в Кърджали, заяви Азис и обясни, че това е спукването на балона или мита, наречен „автобусите, идващи в Кърджали, решавали вота тук”.
Според Азис, един специален поглед върху секциите в Кърджали показва нивата за подкрепата за кандидата за кмет и дават един много ясен знак за случващото се гражданско гласуване в Кърджали.
Друг мит, който пак се развенча, е това, че един кандидат, една политическа партия не могат да печелят избори в Кърджали в условията на опозиция. С резултат от 18 156 гласа ние запазваме нивото на подкрепата от 2007 г. Защото с приемането на Изборния кодекс при нас се случи забранителният списък, с който около 32 000 души отпаднаха от списъка за община Кърджали. В деня на изборите 1 000 души не можаха да гласуват по административни причини. Въпреки това нивото е запазено, подчерта Азис.
Според Азис станало е ясно вече, че полицейският и административен натиск не са инструменти за постигане на политически цели.
Азис даде и един пример за казаното от него. В квартал „Боровец”, точно на входа на училището беше паркиран един микробус с полицаи, присъстваха и полицаи от БОП. Защо бяха необходими точно пред мен да се проверяват документите на хората, които излизаха от училището, където бяха гласували, попита той и каза, че оправданията като „рутинна проверка” не са сериозни и че тези действия са били психологически натиск върху хората, които са гласували.
На въпрос дали се притеснява от това,  че ГЕРБ искат ръчно преброяване на бюлетините, Хасан Азис  с усмивка отговори, че това е несериозно, но и за тях ще бъде по-добре, защото техните  гласове ще се увеличат.  А ако имат нужда от хора за това,  може да им пратим и преброители, щом не вярват на своите хора в комисиите, добави Азис. Ако ГЕРБ нямат доверие в своите представители, разбирам желанието им да правят ръчно преброяване, но няма логика, когато целият изборен ден се контролираше от техни представители. Те се съмняват в собствената си дейност, каза още Азис.
Тези избори бяха един хаос в провеждането и организирането на изборите за местна власт и президент. Този хаос беше допуснат от управляващата партия, отправи упреци Азис.
 Нахит ДОГУ
Снимка: Мехмед РЕДЖЕБ



7 коментара:

Анонимен каза...

mnogo si nagil be kmete,stiga si ni mislil za budali nie znaem kolko si kral.kato se smeni prezidenta ti vlizash v pandelata.

Анонимен каза...

ДПС спечели с подлост отново навсякаде гласуваха под строй и бяха дописвани списъците. Хората ви гласуват от страх а не че те искат исканият кмет печели на сто процента а ти кмете ни налагаш себе си.

Анонимен каза...

Hasan , Bahar gledaite kakvo pravite, a drugoto e boshb laf!!!.

Анонимен каза...

УМНИКА НА МАМА ,,ДПС спечели с подлост отново навсякаде гласуваха под строй и бяха дописвани списъците. Хората ви гласуват от страх а не че те искат исканият кмет печели на сто процента а ти кмете ни налагаш себе си."ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

Анонимен каза...

Не е вярно,че електората на ДПС са неграмотни!На изборите видяхме хората от електората на ГЕРБ,които даже бяха председатели на СИК,че те бяха толкова неграмотни и тъпи,че даже собственото си име без грешка не могат да напишат.

Анонимен каза...

Za kakiv stroy prikazvate vinagi kogato gubite.Zasto edin ne izleze i kaje istinata za pobedata.Bravo Ataka da si jiv izdrav sega pocvayte s grobistata i i pr. no sis nas oste edin pit ne se opitvayte.............

Анонимен каза...

ne placete gerberi, i mene se me rasplakate

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!