понеделник, 12 септември 2011 г.

Два метра до падането на Стената на Маказа

Оптимистите в Кирковско, че Маказа ще бъде отворен на 15 октомври стават все повече. 18-метровият земен скат, който разделяше нашия и гръцкия път през прохода, почти е смъкнат. Работи се усилено, дори и през почивните дни, видя екип на “Нов живот”. До окончателното сваляне на ската остават още около два метра.
Продължава работата по изграждането на инфраструктурата на мястото, където ще бъде контролно-пропускателният пункт. Докарана е питейна вода. Осигурен е специален двайсеткубиков пластмасов резервоар. Монтирани са два противопожарни хидранта. Готова е и канализацията за обратните води. В момента от дясната страна на пътя се копае канал за електрическия кабел. Токът ще се взема от Лозенградци.
Свлеклите се камъни и пръст по трасето и канавките в участъка Подкова – Маказа са почистени. Вчера се очакваше да започне ремонтът на пропадналия участък, където асфалтът е нагънат.
Здраво се работи и по подготовката на площадките, където ще бъде разположен контролно-пропускателния пункт.
Местни хора говорят, че новият министър на строителството Лиляна Павлова била инкогнито миналата седмица на Маказа, за да види докъде са стигнали нещата.
В началото на септември на спирка “Джебел”, когато беше направена първата копка на пътя Кърджали – Подкова, бившият министър на строителството, сега кандидат- президент Росен Плевнелиев обеща на 15 октомври да отпушат през Маказа европейския коридор Хелзинки – Александруполис.

Валери КОВАЧЕВ
Снимка:Мехмед РЕДЖЕБ

3 коментара:

Анонимен каза...

Браво! Не са като шведската тройка, т.е. тройната коалиция!

Анонимен каза...

BRAVO,MAKAZA GO OTARYAT,POMATSITE SE RADVAT,NO NE I NIYE BILGARITE!DNESKA S NAS,UTRE S TURTSITE.NE MOJE DA IM SE VYARVA.

Анонимен каза...

АБЕ ПЕДАЛ,АКО БЕШЕ ЧЕЛ ПОВЕЧЕ ЩЕШЕ ДА ЗНАЕШ,ЧЕ ПОМАЦИТЕ СА МНОГО ПО БЪЛГАРИ ОТ ТЕБ ДАЖЕ НЕ МОЖЕШ ДА ПИШЕШ НА БЪЛГАРСКИ.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!