понеделник, 12 септември 2011 г.

Макaза може да не тръгне през октомври

Докато ние започнахме обратното броене до отварянето на пътя за Гърция през Маказа, на другата страна на границата, в гръцко нещата се усложняват. Според журналисти от Комотини, обещаната дата за официалното откриване на Маказа в средата на октомври може и да не се спази.
След като жители на селата Каридиа и Пандросос, които се намират след отсечката Маказа-Нимфеа, не бяха съгласни земите им да бъдат отчуждени, за да може пътят да мине през тях, трасето беше преместено
Но с това проблемът не се разрешава, споделиха гръцки журналисти за “Нов живот”. Промяната, направена заради ината на селяните от двете села Каридиа и Пандросос, и коригираният проект предстои да се одобрят от няколко институции. Това ще отнеме време и обещаният срок за откриваното на Маказа едва ли ще може да се спази, предричат новинарите.
Позицията на вестник „Нов живот” е нашите политици да ни кажат навреме дали проходът ще бъде отворен. Защото хората нямат търпение да хванат последните топли дни от годината и да отидат за ден два поне до лелеяното Бяло море. Иначе разочарованието, най-вече от политиците, ще бъде голямо! Затуй отговорете ни навреме!

Нахит ДОГУ

11 коментара:

Анонимен каза...

Бойко да се намеси

Анонимен каза...

Ахмед Ага да помага

Анонимен каза...

"Нов живот",много сте елементарни бе хора!Равни няма те да пишете безпочвени коментари!

Анонимен каза...

ще гласувам за Плевнелиев ако реши проблема

Анонимен каза...

И България както Европейския съюз да отпусне помощ на Гърция

Анонимен каза...

Samo ATAKA

Анонимен каза...

Със АТАКА в батака

Анонимен каза...

Трябва да си изберем ФЮРЕР иначе няма да се оправим НИКОГА!!!

Анонимен каза...

da vi kaja. gartsite ne sa 4ak tolkova meraklii za toz pat. samo deto nie si kasame z....a

Анонимен каза...

Гърците така са я закършили, така са я закършили, че въобще не знам за какво ние им се натискаме, като по-скоро те имат интерес. Ако не бяха толкова зле в последно време, Маказа щеше да го гледаме през крив макарон. Айде да си барат ушите и хич да не им се прави евала защото са черната овца на Европа и съюза може да се разпадне заради тях и келешлъка им. Свикнали са само да получават наготово. Ай сиктир, ай фон, ай пад и т.н.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!