неделя, 11 септември 2011 г.

Има ли връзка между вота и общинските инвестиции в Кърджалийско?

Има ли разделение на гласуващи и негласуващи за ДПС в Източните Родопи? Жителите на джебелското село Припек смятат, че има пряка зависимост между минималния брой гласове в подкрепа на Движението за права и свободи и нищожния приход за запълване на селския бюджет, показа филмът на Антон Хекимян "Кърджалийски времена", излъчен тази вечер в bTV Репортерите.

От 22 села в джебелско Припек е единственото, в което е имало повече от един кандидат за кмет на изборите през 2007 от различна от ДПС политическа сила. Населението е от българомохамедани, а хората сами се определят като единствената българска крепост в общината.

Кметът на община Джебел Бахри Юмер обаче отрича обвиненията и твърди, че Припек има най-много инвестиции в цялата община. Селото било единственото, в което през последните години има построено училище, казва още кметът.

Политическите опоненти на ДПС в Кърджалийско обвиняват движението, че по време на изборите през 2007 г. в списъците са дописвани гласове на хора, които дори не са влизали в България, но са отбелязани като гласували. Кметовете от ДПС в региона пък твърдят, че управляващите се опитват да омаскарят техните хора и да прилагат политически натиск и ограничения на конституционните права.

Кой е плащал за автобусите от Турция на предишните избори? Ще спре ли изборният туризъм на гласоподаватели от южната ни съседка и дали наистина тези гласове решават изборите в региона? Може ли някой да пробие в местния вот бастиона на ДПС?  На тези въпроси  Антон Хекимян потърси отговор от политици от различни политически сили – Цвета Караянчева - ГЕРБ, Бахри Юмер – ДПС, Милко Багдасаров от БСП, Петър Бояджиев – СДС, кмета на Кърджали Хасан Азис, обикновени хора от градовете и селата в Кърджалийско.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!