петък, 2 септември 2011 г.

ГЕРБ с декларация против насилието в Дядовско и Папрат

Декларация на парламентарната група на ПП ГЕРБ срещу насилието в Дядовско и Папрат прочете днес в парламента депутатът Цвета Караянчева.
Във връзка с упражненото физическо насилие над активисти и симпатизанти на ПП ГЕРБ в кърджалийските общини Черноочене и Джебел, ние, народните представители от ПГ на ПП ГЕРБ, сме длъжни да заявим:
Възразяваме остро срещу опитите за нагнетяване на напрежение в навечерието на местните избори и превръщането на региона в огнище на политически стълкновения.
Не за първи път Кърджали влиза в новините като място на предизборни схватки. Ние обаче сме убедени, че е недопустимо в 21 век демокрацията да се прави и отстоява с камъни и бухалки. Кому бе угодно да се пролее кръв между мюсюлмани в навечерието на свещения религиозен празник Рамазан Байрам, който проповядва смирение, прошка и добросъседство?
Затова призовавам всички вас, в пленарната зала на 41-то Народно събрание, да направим така, че законът, а не местните феодали да раздават правосъдие. ПП ГЕРБ ще продължи да се противопоставя на всички прояви на дискриминация, установяване на местен монопол и саморазправа на етническа, верска, религиозна или политическа основа. Защото насилието е оръжие на слабите, което вирее в сянката на страха. То не ражда плодове, а репродуцира ново насилие и ако ние, българските законотворци, не спрем тази завихряща се лавина, тя ще катурне цялата ни политическа класа.
ПП ГЕРБ бе създадена, за да брани и отстоява каузата на свободомислещите хора и няма да позволим тяхното право на глас да бъде сплашено или посечено. Българската демокрация е прекалено крехка, за да си позволим да я налагаме с юмруци. Ако не й позволим да порасне и да се развие, ще платим висока цена. Не силата, а разумът трябва да направляват делата ни. Затова не искаме побойници с бухалки да сеят погроми и да се изживяват като арбитри в политическата надпревара. Ще продължим да се съпротивляваме срещу всяко посегателство върху свободния избор на хората и опитите за сплашването им с насилие.
Не веднъж сме заявявали своята убеденост, че срещу никакъв залог никой няма право да използва религиозните вярвания за политическа агитация. ПП ГЕРБ винаги е отстоявала правото на избор на вероизповедание. Вярваме, че независимо от политическите ни различия не можем и нямаме право да използваме религията като разменна монета за постигане на политически цели. Настояваме Движението за права и свободи да се разграничи от своите кметове и общински съветници в Кърджалийско, които си позволиха да опетнят с кръв правото на избор на онези, които смятат за опоненти.

10 коментара:

Анонимен каза...

Къде беше политическа партия ГЕРБ на миналогодишния Рамазан байрам? Защо тогава не се сети да раздава, а се сети сега? Това ако не е използване на религията като "разменна монета" за постигане на политически цели- здраве му кажете, госпожо Караянчева!

Анонимен каза...

oooo koi govori za religiq cqlata strategiq na DPS za politika se osnovava na kulturata nasilstveno preizbirane na DPS,da ne govorim che turskata inteligenciq ot grada darji horata po selata negramotni prashta im hora na kuran da gi uchat shto ne im prati nqkoi koito da gi uchi na angliiski nemski balgarski informatika?da imat nqkakvi obshti ponqtiq ili se strahuvat che ako horata razberat kakvo se sluchva shte idat i shte gi ubiqt s kamani a?

Анонимен каза...

И какво от това, че сте написали това? Голяма работа вече! 100% е вярно, че ако пак пречукат някого, няма да се случи нищо. Само лаем. Това можем, това правим. Хората искат нови лица. Умни, способни, креативни и талантливи. Къде имате такъв кандидат. Никъде!
Каквото и да си пишете не тежите, ДПС ви управлява и няма как да се по друг начин, защото като съберете мозъка на всичките си кандидати от региона, ще е по малко от на врабец. Това е жалката истина сладури от ПП ГЕРБ. Как звучи ГЕРБ, а?

Михалевски ви дава акъл.

http://vestniknovjivot.blogspot.com/2011/09/blog-post_1779.html

Смее ви се, че не можете при явни нарушения, да го подведете под отговорност. Смешно е, а камо ли държава да управлявате. А пък да спечелите тук с тази местна политика, и с този кандидат .......... НИКОГА. Караянчева и Бойко го знаят. Просто поредни предатели, това е.

Анонимен каза...

Уволненията и назначенията се правят с такава лека ръка, че нямам думи. Е извинявайте вие от ГЕРБ не успяхте за три години да намерите достоен човек за инспектората, за директори. Сменяте ги като носни кърпички. Престанете вече а се огледайте има много други кадърни хора (може и да не са симпатизанти на никоя политическа сила), които могат да изпълняват задълженията си по-добре от поставените Ви лица. Един пресен случай октомври 2010 г. уволнихте директора на СОУ "Христо Ботев" в град Джебел(много кадърен човек, много се плю по неин адрес, каква ли не я изкараха пред цяла България). Натрапихте на училището човек, който Вие казвахте че е по по-най от тогавашното ръководство, но какво стана улучихте 0. А сега разигравате цирк и се опитвате да я махате, ама не успяхте. Предния ден я уволнихте на следващия пак я назначихте! На мен не мие ясно какво става. Един де уволнявате на другия я назначавате. Но тя излезе читав човек и излезе в болнични. На 1.09 се появява в училището и уволнява от раз двете си зам.директори и главния счетоводител. След 1 час идват от инспектората връчват и заповедта и за уволнение но тя казва че не съгласна с тях взима си чантата и си тръгва. Всички остават удивени. Абе най -добре елате пак какви сапунки се разиграват в училището в началото на учебната година. Молбата ни е ако ще имаме нов директор (временно изпълняващ разбира се) нека колективът на училището да го посочи а не някои, който си нямат хал хабер от образование.

ИНФОРМИРАН каза...

ПОЗДРАВЛЕНИЯ Г-ЖО КАРАЯНЧЕВА !!!
НАЙ ПОСЛЕ СЕ ПОЯВИ ЦВЕТЕ В БУКЕТА ОТ ТРЪНИ В КЪРДЖАЛИ И РЕГИОНА !!!!!!!!
МНОГО ХОРА ТАЙНО ЩЕ ВИ ПОДКРЕПЯТ , В СЪДНИЯ ДЕН 23.10.11г. БЪДЕТЕ СИГУРНА !!!!!!!
САМО ЧЕ СЕ ГОВОРИ , ЧЕ КАНДИДАТУРАТА НА ИЛИЕВ Е РЕВЕРАНС КЪМ ДОГАН И ДПС , СРЕЩУ ПОДКРЕПА НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ.............
ХОРАТА ГОВОРЯТ , СИГУРНО Е ВЯРНО , ТОВА Е ПРЕДПОСТАВКА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТРЕТИ КАНДИДАТ............

Анонимен каза...

СОУ "ХР.БОТЕВ" -ДЖЕБЕЛ Е ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ ОТ ГОДИНИ ЗАТОВА И УЧИЛИЩЕТО ПРИЛИЧА НА НЯКОЙ ЗАПУСТЯЛ ДВОР ПЪЛЕН С МРЪСОТИИ.ДОБРЕ ЧЕ НАЗНАЧИХА ПО НЯКАКВА ПРОГРАМА ХОРА КОИТО ИЗЧИСТИХА ТРЪНИТЕ И ХРАСТИТЕ КЪДЕТО ЖИВЕЕХА КУЧЕТАТА И КОТКИТЕ ТА СЕ ВИДЯ КОЛКО Е ГОЛЯМ ДВОРА,ЗАЩОТО ТАМ ПРИСЛУЖНИЦИТЕ ХОДЯТ ХУБАВО ОБЛЕЧЕНИ,ПИЯТ КАФЕ,ПЛЕТАТ ПЛЕТКИ И ИНТРИГИ А ВЪТРЕ ВУНИ НА УРИНА КАТО КРАВЕФЕРМА.ТОВА Е ЕДИНСТВЕНОТО УЧИЛИЩЕ ОТ ОБЛАСТ КЪРДЖАЛИ В ТАКОВА ОКАЯНО СЪСТОЯНИЕ.ЗАЩОТО ПАРИТЕ ЗА РЕМОНТИТЕ СЕ КРАДАТ И САМО ХВЪРЧАТ ФАКТУРИ.ЕЛАТЕ НА ПРОВЕРКА /ФИНАНСОВА/ГОСПОДА ДА ВИДИТИ ПО ДОКУМЕНТИ И НАГЛЕДНО ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС!!!!!НЯМА НИЩО ОБЩО С РЕАЛНОСТТА.

РАЗГНЕВЕН- ПИШЕЩ каза...

АДМИНАААА , КЪДЕ МИ Е КОМЕНТАРА ???????????

Анонимен каза...

какъв скандал щеше да вдигнат дпс ако битите бяха от дпс-само си представете

Анонимен каза...

... ТО БИТИЯ НАЛИ Е БИЛ ОТ ДПС 20 ГОДИНИ И ТО ОТ ЩУРМОТРЯДИТЕ НА ДПС ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ, АКО СТЕ ТРЪГНАЛИ С ТЕЗИ ГЙОНСУРАТИ, ЛАКЕИ И ШАШМАДЖИИ ДА НИ ИЗЛЪЖЕТЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СТИГА МНОГО ВИ ЗДРАВЕ.. ЩЕ ГЛАСУВАТЕ САМИЧКИ И НИКОЙ ДРУГ ОК..

Анонимен каза...

Po selata na obshtina Djebel n9ma internet.N9ma konteyneri,n9ma ulichno osvetlenie,n9ma avtobusni spirki.Kmetit na obshtina Djebel i ts9lata mu kradliva orda izpluskaha parite.Bez sram i sivest sega pak napirat da gi izberat.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!