сряда, 7 септември 2011 г.

Инспекторатът по образование проверява случая в Созопол

В ГПЧЕ „Христо Ботев” в Кърджали тече проверка във връзка със смъртта на 15-годишната Едит Симеонова по време на ученическия лагер в Созопол. Ще се изясняват обстоятелствата около пътуването на групата ученици с техни учители и директорката Йорданка Чавдарова. Ще се провери документацията по наредбите, свързани с изискванията към такива организирани пътувания, лаконичен беше Гроздан Колев, който временно изпълнява длъжността началник на Регионалния инспекторат по образованието. Той е назначил проверката със заповед от 2 септември. Предизвикана била от многото запитвания на притеснени родители в Инспектората след трагичния инцидент и заради големия обществен отзвук от нелепата смърт на момичето.
Очаква се резултатите от проверката да станат ясни до 20 септември.

4 коментара:

Анонимен каза...

И с документация и без документация -момичето си отиде...Собствената им съвест да ги съди тия ,които са виновни...

Анонимен каза...

Лешоядите живеят от смъртта. Те никога няма да родят нещо истинско!

Анонимен каза...

как може да има 40 човека и никой да не отиде да спаси едно прекрасно дете каквото и да правят това прекрасно момиче си отиде :(

Анонимен каза...

abe vie ot kardjali vse mnogo lesno spasqvate vsi4ko...
a kak ne si spasihte osemte zakriti pluvni baseini, ta da rabotqt...
kak ne si spasihte ob6tejitieto, ami e stanalo na ruini...

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!