понеделник, 12 септември 2011 г.

Театърът в Кърджали получи автобус

Утре на кратка церемония пред Министерството на културата министър Рашидов ще даде ключовете от автобуса на директора Пламен Панев.
Ръководството на драматично-куклен театър „Димитър Димов” със сцена „Кадрие Лятифова” постави въпроса преди няколко месеца за специален малък автобус, за да бъде трупата по-мобилна. Панев поиска също и средства за нова сценична техника и за ремонт в сградата. Тогава министър Рашидов даде дума, че ще изпълни исканията им. Средствата за ремонта и за сценичната техника бяха предоставени по-рано, а сега и желанието на артистите за собствен автобус е изпълнено.
Театърът в Кърджали постигна много добри резултати с въвеждането на финансиране чрез делегираните бюджети. След направените реформи през 2010 г. сцена „Кадрие Лятифова” се наложи като много успешен творчески екип. Тази година театърът взе една от трите големи награди на Международния фестивал на античния театър в Симферопол, Украйна, като получи и седем покани за други международни участия.
Министерството на културата предвижда от новия бюджет през 2012 г. да подпомага всички театри, които имат нужда трупите им да бъдат по-мобилни

5 коментара:

Анонимен каза...

Да , този човек е министър на културата - и когато наближат избори започва да твърди , че е от КЪРДЖАЛИ - затова искахме да покаже с дела - ,, И , ТОЙ КУПИ АВТОБУС ,, - ???

Анонимен каза...

i kide 6te hod9t s to9a avtobus da glasuvat li

Анонимен каза...

ДА

Анонимен каза...

Да.Театърът в град Кърджали има нужда не само от един автобус,а от подмяна на целия транспортен парк,както и от модернизиране на сцената,осветлението,поддръжка на тази толкова хубава и полезна сграда.Радвайте се на всяко ,дори и малко ,добро отношение към театъра от страна на властта..Стига сте политизирали.Обичайте и театъра ,и другите изкуства.Чрез тяхното развитие, добре знаете,е бъдещето извисяване на народа ни.

Анонимен каза...

Ооооххх, като гледам докъде е стигнал народа ни в "извисяването" си, докъде е задълбал в простотията и озлоблението си, направо думи нямам!

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!