четвъртък, 1 септември 2011 г.

Бойко Борисов направи първа копка на пътя Кърджали- Подкова

Премиерът Бойко Борисов пристигна преди минути  край спирка Джебел за първа копка на отсечката от трасето през Маказа, част от паневропейския коридор № 9 от Хелзинки до Александруполи.
Придружаваха го министрите на регионалното развитие и на транспорта Росен Плевнелиев и Ивайло Московски. Тук бяха областният управител Иванка Таушанова, народният представител Цвета Караянчева, кметове, строители, проектанти, представители на надзора. Сред присъстващите бяха и  номинираните за кметове от  партия ГЕРБ.
Изграждането на пътя се финансира от оперативна програма „Транспорт”. Търгът за фирма изпълнител бе спечелен от консорциума „Кърджали – Подкова”, в който участва и местното дружество „Пътстройнженеринг”. Надзорът ще се изпълнява от ДЗЗД „Инфраструктура - Магистрални пътища”.
Обектът е с дължина 34 км. Включва рехабилитация на 8-километровата отсечка от Кърджали до разклона за Джебел и 26 км ново строителство до Подкова. В участъка за рехабилитация попада и кръстовището за кв. „Веселчане”, за чието финансиране областният управител Иванка Таушанова настоя пред МРРБ.
В участъка, в който е предвидено ново строителство, попада и т.нар. пътна връзка Фотиново, /от село Хаджийско, на км 366/ която е изключително важна не само за жителите на Кърджалийска област, но и за област Смолян в посока Кърджали, Маказа, Хасково.

5 коментара:

Анонимен каза...

Браво на г-н Борисов каквото направи за две години в Кърджалийска област другите неможаха 20г да направят и мисля че всеки родопчанин трябва да е благодарен към премиера за усилията които полага хората в областа да живеят по-добре

Realista каза...

Сега се разбира,че след дълбокия сън на предишните управляващи,нашия пегион не е забравен.Браво Бат Бойко.Само така в Кърджалийска област можем да се спасим от бедността.Давайте смело напред,ние ще Ви подкрепим.

Анонимен каза...

толкова внимание от премиер министри такава всеотдайност загриженост от депутат областен управител никога не съм виждал .А съм от етнос

Анонимен каза...

БРАВО И УСПЕХ !!! На хубавото -хубаво и дай боже всичко да свърши добре !!!

Анонимен каза...

patistata ne sa bednite boiko,vdigai pensiite

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!